Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Λιγο χοντρό να τρύπησε το φίλτρο πάντως.
Μόλις προχθές έπιασα ένα στα χέρια μου. Πρεπει να πάει κάτι πολύ λάθος για να τρυπήσει το μεταλλικό περίβλημα ή να γίνει επίτηδες.
Εκτός αν απλώς δεν βιδώθηκε καλά.
 

kimon

New member
Jul 19, 2015
53
2
8
Επειδή είδα τώρα το θέμα με το λάδι που έχανε ο συνφορουμίστας εξαιτίας του φίλτρου,
Έχω το mk7.5 1.0 ecoboost εδώ κσι 4μησι χρόνια και παρά τα λίγα χλμ. που κάνω (~13.000 ως σήμερα) το πήγα σε όλα τα service στο εξουσιοδ. στον Κηφισό.
Μετά από 1-1μησι μήνα από το 1ο ετήσιο προγραμμ. service -επειδή παρκάρω σε πυλωτή-,έπεσε στην αντίληψη μου κάτω από εκεί που παρκάρω το αμάξι, λίγο σαν λάδι.Πήγα και το σήκωσα σε έναν βενζινά κι είδαμε ότι έγλυφε λάδι γύρω και κάτω από το φίλτρο του λαδιού.Ευτυχώς επειδή το τσεκάρω συχνά,είχε πέσει η στάθμη ελάχιστα.Πήγα σφαίρα στο εξουσιοδ. και το πρόβλημα ήταν ότι δεν το είχαν βιδώσει καλά κατά την αντικατάσταση του στο service ή από αμέλεια ή από βιασύνη.Τα άκουσαν,μου ζήτησαν συγγνώμη και μου συμπλήρωσαν έστω το ελάχιστο λάδι που έλλειπε δωρεάν.Αυτό που μου είπαν ως εξήγηση είναι ότι το φίλτρο λαδιού για να πιάσει όταν το τοποθετείς το περιστρέφεις (με εργαλείο,με το χέρι, δεν ξέρω) και πρέπει να κάνει ένα κλικ ότι ασφάλισε,αλλιώς δεν εφάπτεται καλά με αποτέλεσμα να έχει διαρροή. Ίσως αυτό να συνέβει και στον συνφορουμίστα κι όχι το τρύπημα (που μου φαίνεται κι εμένα περίεργο αφού είναι μεταλλικό)
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Έχει συμβεί και σε άλλες πολλές περιπτώσεις. Συνήθως δεν το σφίγγουν καλά από βιασύνη, αφηρημάδα κλπ. Και με τις συστολές-διαστολές, κραδασμούς κλπ αρχίζει και χάνει το λάδι.
Με το χέρι σφίγγεται το φίλτρο, με το εργαλείο ξεσφίγγεται.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread