Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

BLiTzER

New member
Nov 7, 2013
66
0
0
Αθήνα
PF6KOHn.jpg


Δεν ξέρω αν έφταιγαν και τα filenames, αλλά έφταιγε σίγουρα το στικάκι. Έβαλα ένα άλλο και το διάβασε κατευθείαν. Όλα καλά.

Επόμενο πείραμα με την πολύτιμη βοήθεια nexus, αναβάθμιση χαρτών. :p
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Θα είχες θέμα και με τα filenames, σε εμένα δεν προχωρούσε χωρίς τις συγκεκριμένες αλλαγές.

Congrats για την αναβάθμιση, αν και δεν ξέρω αν είδες/δεις καμία ουσιαστική διαφορά!!

Για τους χάρτες, το πακέτο θα είναι να βρεις την κατάλληλη sd card, αλλά είναι πολύ καλή μόντα. Βασικά κάνεις κάθε χρόνο αναβάθμιση free, αν και δυστυχώς η ford έχει πλέον σταματήσει την εξέλιξη του software, μόνο χάρτες αναβαθμίζονται για το mfd.
 

BLiTzER

New member
Nov 7, 2013
66
0
0
Αθήνα
Όχι, δεν ανακάλυψα κάποια διαφορά, αλλά θα διαβάσω τα notes για να δω αν υπάρχει κάτι χρήσιμο. Απλά μ'αρέσει να σκαλίζω, όπως έγραψα παραπάνω.

Περί χαρτών, στο σχετικό νήμα, μόλις έρθει η καρτούλα μου.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Μπορείτε να κατεβάσετε και από το αγγλικό site της Ford, που πλέον έχει φτάσει στην 5.11

https://www.ford.co.uk/owner/resources-and-support/sync-bluetooth/update#/

Προσοχή μετά το update να το αφήσετε να ολοκληρώσει σωστά, ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο xml αρχείο που ανεβάζουμε στο site για να ενημερώσουμε τη Ford για την αναβάθμιση που κάναμε ;)
 

Georgia89

Member
Oct 25, 2015
231
6
18
ΧΑΝΙΑ
καλησπέρα παιδια και καλη χρονια.
Ενώ ήμουν εν κινήση και λειτουργούσε κανονικα το Sync (και κλήση εστελνα/δεχομουνα αλλά και το spotify επαιζε κανονικα) ξαφνικά μου έβγαλε μνμ ότι το κντ αποσυνδέθηκε και  ξαφνικα όλα σταματησαν.
2 μερες τωρα ο παλευω με restart Sync και master restart τπτ όμως. το ίδιο και με το κντ για να δω ότι δεν εχει αυτό κάποιο πρόβλημα.

Τα στοιχεια του κντ τύπου σήμα μπαταρία τα εμφανίζει κανονικά στην οθόνη όταν όμως βάλω να παίξει η μουσικά γράφει Disconnect.
στις κλήσεις πάλι ενω την εμφανίζει κανονικά στην οθόνη του αυτοκινήτου δεν ακούγομαι και δεν ακούω τπτ οσότου αποδεσμεύσω την bluetooth επιλογή και να μιλήσω με το κντ στο χέρι.

Παράλληλα συνδητοποίησα ότι ενω στο κντ εχω on τον ήχο πολυμέσων όταν βάλω τη μουσική μόνο του γυρνάει στο off

Αναβάθμιση δεν έχω κανει, είναι ακόμα όπως βγήκε από το εργοστάσιο. το μόνο που δεν έχω κοιτάξει βέβαια ακόμα είναι αν το κάνει το ίδιο και σε άλλο κντ.

αν περιέγραψα καλα το πρόβλημα υπάρχει κάποιος που να δώσει τα φώτα του?
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Από την στιγμή που συνέβη εντελώς ξαφνικά, και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αλλαγή, όπως αναβάθμιση στο λειτουργικό του κινητού ή στην εφαρμογή Spotify πχ., και εφόσον έχεις ήδη κάνει master reset μέσα από το Sync και δεν δούλεψε, θα σου έλεγα να το πας στην αντιπροσωπεία. Μπορείς να δοκιμάσεις να συνδέσεις ένα άλλο κινητό για να δεις αν κάνει τα ίδια, η και να βγάλεις την ασφάλεια του Sync για 10", ώστε να κάνει hard reset μήπως διορθώσει το πρόβλημα. Αν μπορείς θα έλεγα να κάνεις και την αναβάθμιση του sync με ένα usb stick. Αυτό θα κάνουν και στην αντιπροσωπεία σε πρώτη φάση ούτως ή άλλως.
Αν με όλα τα παραπάνω παραμένει το πρόβλημα, τότε λογικά πας για αντικατάσταση του sync.
 

Georgia89

Member
Oct 25, 2015
231
6
18
ΧΑΝΙΑ
nexus said:
Από την στιγμή που συνέβη εντελώς ξαφνικά, και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αλλαγή, όπως αναβάθμιση στο λειτουργικό του κινητού ή στην εφαρμογή Spotify πχ., και εφόσον έχεις ήδη κάνει master reset μέσα από το Sync και δεν δούλεψε, θα σου έλεγα να το πας στην αντιπροσωπεία. Μπορείς να δοκιμάσεις να συνδέσεις ένα άλλο κινητό για να δεις αν κάνει τα ίδια, η και να βγάλεις την ασφάλεια του Sync για 10", ώστε να κάνει hard reset μήπως διορθώσει το πρόβλημα. Αν μπορείς θα έλεγα να κάνεις και την αναβάθμιση του sync με ένα usb stick. Αυτό θα κάνουν και στην αντιπροσωπεία σε πρώτη φάση ούτως ή άλλως.
Αν με όλα τα παραπάνω παραμένει το πρόβλημα, τότε λογικά πας για αντικατάσταση του sync.

σε ευχαριστω πολυ. με την πρωτη ευκαιρια αυριο το πρωι θα το προσπαθησω κ αυτο.
 

ilias86

Hero Member
Vip Team
MK7.5
May 28, 2011
1,194
22
38
37
Γλυφάδα
Μοντέλο
MK7.5
Γεωργία εγώ είχα πάθει ακριβώς το ίδιο με εσένα πριν καιρό, δούλεψε εν τέλει βγάζοντας την ασφάλεια για λίγο και ξαναβαζοντας την μετά από λίγο.
το είχα δει πως γίνεται στο παρακάτω βινεακι

https://m.youtube.com/watch?v=YUIUTO8NT_o
 

Georgia89

Member
Oct 25, 2015
231
6
18
ΧΑΝΙΑ
ilias86 said:
Γεωργία εγώ είχα πάθει ακριβώς το ίδιο με εσένα πριν καιρό, δούλεψε εν τέλει βγάζοντας την ασφάλεια για λίγο και ξαναβαζοντας την μετά από λίγο.
το είχα δει πως γίνεται στο παρακάτω βινεακι

https://m.youtube.com/watch?v=YUIUTO8NT_o

Σε ευχαριστω πολύ ηλία  που βρήκες και το βιντεάκι!
Αλλά να σου πω κατι? θα περιμενω λίγο να ζεστανει ο καιρος και θα το κάνω!χαχαχα
 

jimjim

Newbie
Oct 17, 2016
3
0
1
Καλησπερα,
Εχει δοκιμασει κανει να συνδεσει το torque pro μεσω bt με το μονιτορ του fiesta (αρα να κατεβασει την εφαρμογη) ωστε οι ενδειξεις/ρολογια που εχει η εφαρμογη να φαινονται στην κεντρικη οθονη?

Μεσα απο καποια αναζητηση στο διαδικτυο φαινεται εφικτο, δν ξερω βεβαια αν ειναι συμβατο με του fiesta το μονιτορ.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
jimjim said:
Καλησπερα,
Εχει δοκιμασει κανει να συνδεσει το torque pro μεσω bt με το μονιτορ του fiesta (αρα να κατεβασει την εφαρμογη) ωστε οι ενδειξεις/ρολογια που εχει η εφαρμογη να φαινονται στην κεντρικη οθονη?

Μεσα απο καποια αναζητηση στο διαδικτυο φαινεται εφικτο, δν ξερω βεβαια αν ειναι συμβατο με του fiesta το μονιτορ.

Αν μιλάς για Sync 1.0/1.1, νομίζω είναι θεωρητικά αδύνατο, δεν είναι καν συμβατό με android.
To Sync2 είναι λίγο διαφορετική ιστορία, αλλά και πάλι δεν πρέπει να γίνεται.
Στο Sync3 γίνεται κανονικά, είτε μέσω OBD2AA είτε με rooted κινητό και full mirroring.
 

jimjim

Newbie
Oct 17, 2016
3
0
1
Το μοντελο που εχω εχει sync 1.0 οποτε σωστα οπως ειπες δν γινεται. Η μονη λυση που υπαρχει ειναι με αλλαγη ολου του μονιτορ με οθονη oem  andoid 7.1 που υποστηριζει και mirroring αλλα μπορεις να κατεβασεις και την εφαρμογη. Βεβαια κοστος απο 400, οποτε ανεβαινουμε πολυ.
 

Steliosgv

Rookie
MK7
May 11, 2023
21
3
3
Μοντέλο
MK7
Καλησπέρα το δικο μου fiesta εχει την 5,8 και θέλω να το αναβαθμίσω αλλά κανένα απο τα link που έχετε βάλει δεν δουλεύει πλέον. Ξέρετε πως μπορώ να βρώ αναβάθμιση; Υπάρχει περίπτωση εαν βρω τα αρχεία και την κάνω να μου δημιουργήσει πρόβλημα σε λειτουργίες του οχήματος;
 

kos25k

Rookie
MK7
Jan 11, 2024
41
14
8
Μοντέλο
MK7
Χαιρετω την ομάδα!! Μπορεί να μου πει κάποιος εάν υπάρχει τρόπος (χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις,εκτος αν είναι Κάτι πολύ απλό και φτηνό) να αναβαθμισουμε το Sync; (fiesta 1.0 ecoboost 2013) Επίσης ποιά είναι η τελευταία έκδοση λογισμικού & χαρτών;
 

kos25k

Rookie
MK7
Jan 11, 2024
41
14
8
Μοντέλο
MK7
Δομιμαζω να βάλω την 5.11 στο Sync 1.0 που σύμφωνα με αυτό το forum γίνεται..αλλα μου βγάζει error. (64gb στικάκι σε FAT32)
 

kos25k

Rookie
MK7
Jan 11, 2024
41
14
8
Μοντέλο
MK7
Σήμερα έβαλα το Sync 1.1 module αλλά δε βρήκα τρόπο σε Android (13) να κάνω mirror κάποια εφαρμογή. (Έστω το sygic) Έχει κάνα κόλπο,η απλά σταμάτησε η υποστήριξη στο Android 13;
 

kos25k

Rookie
MK7
Jan 11, 2024
41
14
8
Μοντέλο
MK7
Σήμερα έβαλα το Sync 1.1 module αλλά δε βρήκα τρόπο σε Android (13) να κάνω mirror κάποια εφαρμογή. (Έστω το sygic) Έχει κάνα κόλπο,η απλά σταμάτησε η υποστήριξη στο Android 13;
 

Κεραυνός

Hero Member
Top Poster του μήνα
Jan 8, 2016
1,035
155
63
Μοντέλο
MK6
Αν θελεις αναζητησε στο διαδικτυο.
Δυστυχως η φορντ τα περασμενα-παλαια sync, ακομα και sync 3., η ford πρακτικως τα εχει εγκαταλειψει.

(Ουτε καν εγινε αναβαθμιση απο sync 3 σε 3.4).
 

kos25k

Rookie
MK7
Jan 11, 2024
41
14
8
Μοντέλο
MK7
Αν θελεις ερευνησε εδω: https://cyanlabs.net/tutorials/sync-3-automated-method-update-to-3-4/
ή θελεις στειλε τους μηνυμα μηπως γνωριζουνε;
Ευχαριστώ. Μόλις ανακάλυψα ότι ενώ συνδέεται το τηλ. στο bt ούτε τους ακούω ούτε με ακούνε.Δοκιμασμένο και με άλλο τηλέφωνο.Κάποια ιδέα πριν ξαναπεράσω το παλιό sync;
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread