Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Καλώς ήλθες! Τα εξωτερικά προβληματάκια που περιγράφεις είναι κατά τη γνώμη μου αρκετά ακριβά για να επισκευαστούν αν το αποφασίσεις. Το κάθισμα εσωτερικά έχει κι αυτό κανένα 50άρικο (ανταλλακτικό + εργασία) και γενικά θέλει προσοχή στη χρήση του μηχανισμού αυτού γιατί είναι ευαίσθητος. Όσον αφορά το μοτέρ, κατ' αρχήν σιγούρεψε το ότι τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά, γιατί τα γυρνάνε για πλάκα. Πρέπει να συνδεθεί το αυτοκίνητο σε Η/Υ για να δεις κάτι τέτοιο ή γενικά να το κρίνεις από το πως πηγαίνει στο δρόμο, από τους τζόγους του σασμάν και από φθορές εσωτερικά (π.χ. σε πεντάλ, λεβιέ, ταπετσαρίες, τιμόνι κλπ).
Όσον αφορά την κατανάλωση, είναι αναλόγως το πόδι σου. Το κοντό σασμάν βοηθάει πολύ όταν κινείσαι μέσα στην πόλη. Αν ταξιδεύεις με ταχύτητες πάνω από 100-120 χιλιόμετρα, τότε θα σου καταναλώνει περισσότερο από ένα Fiesta με μακρύ σασμάν.

Υ.Γ. Μπαλάκια φαντάζομαι ότι είναι τα σινεμπλόκ (που είναι λαστιχένια) και φθείρονται από κακή χρήση ή τα πολλά χιλιόμετρα.
 

Riordian

Hero Member
Dec 30, 2012
1,146
0
36
33
Καλησπέρα και καλωσόρισες και εύχομαι να κατασταλάξεις στην αγορά του φιεστα γιατί είναι ένα πολύ καλό και σεβαστό αμάξι στην κατηγορία του! Αν θες πέρνα από εδώ να συστηθείς κιόλας http://www.fiestamaniacs.gr/forum/http://fiestamaniacs.gr/phpbb5/viewtopic.php?t=6 Τι αμάξι είχες πριν από αυτό; Είναι το πρώτο σου;

Τώρα τα μπαλάκια δεν ξέρω τι εννοεί (μήπως εννοείς λαμπάκια γιάννη;)  Γενικά ,σαν σασμάν, είναι σφιχτό του φιέστα του συγκεκριμένου και μπορεί να "γδέρνει" λίγο, αλλά καλό θα ήταν να το κοιτάξεις κάποιος για σιγουριά. Το κοντό σασμάν δεν το κάνει απαιτητικό στην κατανάλωση... απλά άμα πας με 110 χλμ με 5η ταχύτητα θα έχεις 3,500 στροφές που με άλλο μπορεί να έχεις λιγότερες και να είναι πιο οικονομικό. Όχι πως το αμάξι δεν είναι οικονομικό με χαλαρή οδήγηση  :)
 

asiliptos

Newbie
Dec 10, 2013
5
0
0
Εσωτερικα ειναι πενα το αμαξι δεν εχει καμια φθορα ουτε σε τιμονι ουτε σε λεβιε και γενικα πολυ προσεγμενο.Επισης στα 2 χρονια χρειαστηκε αλλαγη και βαψιμο η πορτα του οδηγου λογω τρακαρισματος και μεσω ασφαλιστικης το εβαψε ολοκληρο το αυτοκινητο και το χρωμα του ειναι σε πολυ καλη κατασταση.Ξεχασα να αναφερω οτι λογω του μπροστινου χτυπηματος εχει ξεκολησει το πλαστικο του θολου εκει που τελειωνει ο προφυλακτηρας και αρχιζει η ροδα και τ εχει πιασει με ταηραπς.Περα απο ολα αυτα το αμαξωμα δεν εχει αλλες γραντζουνιες  πουθενα και μεσα στην τιμη συμφωνησαμε μετα απο παζαρι ν πληρωσει και το σημα του 2014.

Υ.Γ.Το αμαξι ειναι 1ο χερι και το πουλαει διοτι κληρονομησε ενα Auris 4πορτο και περιμενει και παιδι.

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1386688068[/time]
Να αναφερω επισης οτι ημουν κατοχος ενος Seat Ibiza TopGun 115ps απο το οποιο εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο θεμα οδηγικης συμπεριφορας και απολαυσης αλλα δεν εμεινα απο ευχαριστημενος απο θεμα φθορας υλικων εσωτερικα/εξωτερικα και απο θεμα προβληματων π με ετρεχαν στον μηχανικο συχνα πυκνα τυπου(ρεταρισμα-check engine κλπ.).Θα επαιρνα γιαπωνεζικο λογω αξιοποιστιας (Civic-Corolla G6) αλλα εχω ακουσει καλα λογια για την Ford σε αξιοποιστια και θεωρω καλυτερη επιλογη το αμαξι που ανεφερα με οτι κουσουρια εχει παρα ενα γιαπωνεζικο τουλαχιστον 5 χρονια παλιοτερο και τουλαχιστον 40000κμ περισσοτερα.
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
σαν αυτοκινητο ειναι σκυλι!δεν ξερω για το 1.6 αλλα το 1.4 της μανας μου που ειχε ζωη... κολαση.... απο τον αδερφο μου και απο μενα,ειναι σκυλι!!!
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
από τι κατάλαβα έχεις δει ένα κόκκινο ?
να ρωτήσω κάτι εγώ,στο μπροστινό φανάρι έχει καρούμπαλο απάνω ή όχι?

και για μένα τα χτυπηματάκια είναι ακριβά για την επισκευή τους
το ότι γραντζουνάει λίγο το σασμαν μπορεί να είναι και από βαλβολίνες αν δεν τις έχει αλλάξει ποτέ
βλέπω ότι έχει και βιβλίο service.Αν είναι τυπικό (όπως εγώ που τα γράφω όλα ;D) θα σε βοηθήσει να κινηθείς σωστά για την συντήρηση
Τα ανταλλακτικά του είναι φθηνά.
Η κατανάλωση εντός πολής είναι χαμηλή.Στο ταξίδι αν δεν έχεις βαρύ πόδι και το κινείς 120-130 χιλ δεν θα δεις πάνω από 7l/100 (εγώ που το έχω γαργαλίσει λίγο giggle)δεν το έχω δει με ήρεμη οδήγηση


Τα μπαλάκια που ανάφερε ο Γιάννης είναι αυτά που συνδέουν το ψαλίδι πάνω στο άκρο

Δες αν έχει αλλάξει ιμάντες χρονισμού-ανλτία νερού (βασικότατο)
 

asiliptos

Newbie
Dec 10, 2013
5
0
0
εχει καρουμπαλο το φαναρι κανονικα αν και το ενα φαναρι ειναι θαμπο ενψ το αλλο οχι αρα μαλλον το ενα πρεπει να εχει αλλαχτει....
 
υποπτο το ολικό βάψιμο.
Κοίταξε την ημερομηνία σε φτερό κρύσταλλα (παρμπριζ ειδικά) .Αναγράφει κάθε γνήσιο ανταλλακτικό επάνω την ημερομηνία κατασκευής του.
Κοίταξε τα νεύρα κάτω απο τον μαρσιπιπέ μήπως έχουν σημάδια από καλίμπρα.
ψάξε για τυχόν άχνες από βάψιμο σε θόλους και μαρσιπιέδες.
Κοίταξε αν τα φανάρια είναι ίδιας παραγωγής και ίδιας μάρκας (μπορεί να έβαλε ημιτασιόν και είναι σημάδι ότι το έχει χτυπήσει)
 

asiliptos

Newbie
Dec 10, 2013
5
0
0
Παιδες ευχαριστω για τις συμβουλες σας και σας ενημερωνω ότι ενώ το ειδε μηχανικος κ φαναρτζής και μου εδωσαν το οκ με μιση καρδια όμως με ενημερωσε ο ασφαλιστης μου ότι το αμαξι ειχε εμπλακει σε 4 τρακαρίσματα (2000ε-1000ε-2000ε-1000ε)και εκρεμουσε και 5ο που δεν ειχε πληροφοριες για την τιμη.Ξενερωσα και δεν το πηρα.
 

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
43
Βόλος
νόμος απαράβατος.....

σε κάθε αγορά μεταχειρισμένου οχήματος , πας στον ασφαλιστή σου ή σε γνωστό σου στην τροχαία με την πινακίδα του οχήματος ή με αριθμό πλαισίου και ρωτάς αν έχει εμπλακεί σε τροχαίο.....
 

Kostas_Fiesta

Member
Σεπτ. 21, 2013
135
0
0
32
χαλκιδικη
τελικα μπικα σημερα στο ford etis να δω για το αμαξι...ο εμπορας μας ειχε πει οτι εχει esp και οτι εχει 97 αλογα..τελικα δεν εχει esp και εχει 90 αλογα.. :mad:  :mad:  :mad: πραγματικα στο τελος θα εχω και αμφιβολιες για το τι εχει γινει πανο στο αμαξι...
 

marios7kal

Pro Member
Jul 28, 2011
342
0
0
32
Αθήνα
σου γραφει 90 PS λογικα, που αντιστοιχουν σε 97 ΗΡ ..
οσο για το ESP, ειναι ενα θεμα και πρεπει να διαμαρτυρηθεις σε αυτον που στο πουλησε..
 

Kostas_Fiesta

Member
Σεπτ. 21, 2013
135
0
0
32
χαλκιδικη
αθτο για τα αλογα δλδ 90πσ = 97 αλογα ισχυει?να με ανεβαλσεις λιγο?γτ ειμαι ξενερομενος ολημερης σημερα  :(
 

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Oι μαντραδες γενικα δεν ξερουν τι πουλανε.Οταν αγορασουν ενα αμαξι,κοιτανε τι λεει οτι διαθετει επισημα η εταιρεια στην φουλ εκδοση και στο πλασαρουν.Πως δεν σου ειπε οτι εχει και cruise control.To αμαξι σου ειναι με τα 96 αλογα.
 

xr

Member
Dec 5, 2010
113
0
16
Νοτια προαστια
Παιδια καλησπερα κ καλη χρονια ,σκεφτομαι να αντικαταστησω το αντιανχολιτικο μου qq ,ενα σταρλετ του 87 με ενα ατος μοντελο μετα του 2004.
Στοχος η ευκολοδηγηση κυριως μεσα στην πολη , ειχα οδηγησει πριν 2 χρονια ενα για 2 μερες σε νησι νοικιασιαρικο κ μου αρεσε ,κυριως η ψυλη θεση οδηγησης κ οι ορατοτητες.

Εχει κανεις εμπειριες κ γνωμες για το συγκεκριμενο μοντελο;  Ευχαριστω.
 

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Το μοτέρ να τσεκάρεις καλά, κοίτα κυρίως να μην έχει καμένη καμιά φλάντζα κεφαλής . Γενικά κοίτα να μην είναι ταλεποριμένο γιατί παίζουν πολλά νοικιάρικα και απ ότι καταλαβαίνεις θα είναι φορτωμένο με ένα εκατομμύριο γυρισμένα χιλιόμετρα.

Γενικά αυτά τα αμάξια μικρού κυβισμού θέλουν πολύ προσοχή κατά την αγορά τους!!
 

konnoskar

Newbie
Mar 17, 2014
1
0
1
καλησπερα στο Forum
νεο μελος εδω και μαλλον νεος ιδιοκτητης fiesta
ελπιζω να ποσταρα στο σωστο μερος το μυνημα.

θελω να αγορασω ενα μεταχειρισμενο fiesta diesel.
μονο που δεν μπορω να βρω στο internet πληροφοριες για αυτο το μοντελο
ειναι:
χρονολογιας 03/2012
κυβικα 1400
ιπποι 97
και EURO 5

μηπως γνωριζει κανεις γιαυτο το αμαξι κατι;;
 

bmw5argolida

New member
Jan 6, 2011
78
0
6
39
ΝΑΥΠΛΙΟ
Καλως μας βρήκες φίλε.

Κάποιο λάθος υπάρχει σχετικά με την ιπποδύναμη. Αν είναι 1400 κυβικά η ιπποδύναμη είναι 68 άλογα. Η ιπποδύναμη που ανέφερες (97 ps) είναι για το βενζινοκίνητο. Το πετρελαιοκίνητο έχει καλή ροπή μην σε ξεγελάνε μόνο τα άλογα. Για περισσότερες πληροφορίες κάνε ένα search. Είναι τίμιο αμαξάκι αν σε ενδιαφέρουν τα γκάζια κοίτα καλύτερα σε 1600 κυβικά.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread