Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

MANT

Original poster
Newbie
Jan 24, 2012
3
0
0
Καλημερα και καλως σας βρηκα,
Δεν ξερω αν το ανοιξα στο σωστο μερος το τοπικ αλλα ψιλοχαθηκα εδω μεσα.
Υπαρχει καποιος ιδιοκτητης fiesta diesel 1.4 εδω?????
Με ενδιαφερει για αμμεση αγορα αυτου του αυτοκινητου αλλα ακομα δεν το εχω βρει για τεστ drive για να δω πως πηγαινει και τι θορυβο κανει ο κινητηρας.
Χθες οδηγησα το 1.4 αλλα βενζινη και εμεινα καταευχαριστημενος αλλα στην περιπτωση του diesel δεν ξερω αν τα 75 αλογα ειναι ικανα να σε πανε ενα ταξιδι χωρις να σε κουρασουν.
Η αλλη μου επιλογη ειναι το opel corsa 1.3 me 95 aloga kai chevrolet aveo new με την ιδια δυναμη.
Απλα το φιεστα μου αρεσε περισσοτερο απο ολα .
Αν το εχει καποιος ας με βοηθησει λιγο να παρω μια αποφαση.

Ευχαριστω.
Με εκτιμηση Βασίλης.
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
φίλε,δεν έχω πετρέλαιο,αλλα έχω φιέστα μκ7!το αυτοκίνητο θα σε εντυπωσιάσει(για τα λεφτα του παντα) τόσο στο τομέα της οδήγησης όσο και στο τομέα "τεχνολογια"!έχει αρκετά μπιχλιμπίδια για να παίζεις(πχ φωνητικές εντολές)!μιλάμε για ένα αρκετά δεμένο και στιβαρό αυτοκινητο με τιμόνι που σε πληροφορει-σε μεγάλο βαθμο-για το τι γίνεται στις ρόδες του!Όσο για το πετρέλαιο,μην σε αγχώνουν τόσο τα άλογα γιατι η ροπη που έχουν για τα κυβικά τους είναι αξιοζήλευτη!
και κάτι επειδή ανέφερες το κόρσα. Μιάς και τό χει ο αδερφος μου(στην έκδοση σπορτ),είναι αρκετά καλό αυτοκίνητο,επίσης στιβαρο και σταθερό στην πορεία του!το μείον του(υποκειμενικα πάντα) έιναι οτι δεν έχει τον εξοπλισμο και την ομορφια του φιεστα!
 

Lucifer

Hero Member
May 14, 2010
3,282
1
0
θα δείξει...
Καλώς ήρθες Βασίλη στους Maniacs

Για test drive σε diesel μόνο η εκάστοτε αντιπροσωπεία θα σου πει αν γίνεται
Μέλος που έχει mk7 diesel δε νομιζω να έχουμε, το προηγούμενο μοντελο mk6 έχει ο bmw5argolida

Σύμφωνα με το site της Ford οι κινητήρες diesel είναι 2

Πετρέλαιο
• 1.4 L TDCi (68 ίππων) με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο
• 1.6 L TDCi (90 ίππων) με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο

68 ίππους οχι 75 ....

καλή επιλογή κ καλή διαμονή στο forum
 

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Το mk6 το diesel εβγαινε με 75 αλογα αν δεν κανω λαθος.Μηπως αυτο εννοει ο φιλος μας?Αν εννοει για αυτο περισσοτερες πληροφοριες απο τον bmw5argolida.
 

MANT

Original poster
Newbie
Jan 24, 2012
3
0
0
Οχι για το νεο λεω  απλα με τοσα μοντελα που εχω δει αυτες τις μερες μπερδευτηκα ειναι με τα 70 αλογα. Το οποιο μου αρεσει ΠΑΡΑ πολυ απο αποψη ομορφιας(ειδικα αυτο το ασπρο) οπως και η αισθηση στον δρομο ηταν παραπανω απο ικανοποιητικη... Το μονο που με προβληματιζει ειναι το θεμα ταξιδια μηπως ειναι κουραστικο αν δεν εχει αρκετη δυναμη.
Γενικοτερα πλεον δεν τρεχω τα εχω κοψει αυτα αλλα θελω να εχω μια ανεση οταν ταξιδευω.
Το 1.6 το απορριψα λογω παραπανω τιμης(εχασα πολλα λεφτα απο το προηγουμενο αμαξι μου και ακομα με ποναει)
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
οτι τελικη και να χει,πιστευω πως με μια 140αρα ταξιδευει ανετα!
 

grigoris mk7

Hero Member
Oct 12, 2010
1,214
0
0
34
Λαμία
Καλως ηρθες mant, οπως ειπαν και τα παιδια δεν γνωριζουμε καποιον με mk7 diesel..  εγω θα σταθω σε κατι αλλο που ανεφερες για τα αμαξια που σκεφτεσαι... το corsa ειναι πολυ καλο, οικονομικο και πηγαινει πολυ καλα στο δρομο, επειδη τυγχανει να το εχει ο γαμπρος μου θα σου πω οτι σαν το fiesta σαν οδικη συμπεριφορα δεν ειναι, αλλα κυμαινεται σε πολυ καλα επιπεδα... Το μοτερ του ομως ειναι fiat (με οτι αυτο συνεπαγεται), και στα 90000 του εβγαλε προβλημα με τα μπεκ = 3000 euro (ισως να φταιει και η ποιοτητα καυσιμου). Δεν θελω να σε προτεψω προς καποια κατευθυνση, αλλωστε δεν εχω οφελος... Θα χαρω παντως να καταληξεις σε fiesta και να σε εχουμε στην παρεα μας... ;)
 

jonic

Member
Mar 6, 2011
205
0
0
καλησπερα Βασιλη ......  απο τα 3 αυτοκινητα που αναφερεις θα διαλεγα fiesta .....δεν καταλαβαινω το λογο που θες diesel ...... για μενα για να παρει καποιος ιδιωτης diesel πρεπει να κανει διαδρομες ταριφα καθε μερα ....  η αποψη μου ειναι ...αν το κινεις μονο στην πολη μεσα κ που κ που κανα ταξιδακι δεν θα επαιρνα ουτε 1,4 .........ενα χιλιαρακι θα ηταν οτι πρεπει ,,κ οικονομικο κ χωρις τελος (πχ νεο kia picanto) ....αν τα ταξιδακια ειναι αρκετα θα επαιρνα 1,6 ..πχ το fiesta ισως στην τιμη ειναι λιγο πιο ακριβο απο το 1,4 αλλα πιστευω οτι ειναι καλυτερη επιλογη ..... παντως 1,4 μου αρεσει το kia rio .....

αυτα απο μενα
 

MANT

Original poster
Newbie
Jan 24, 2012
3
0
0
Καλημερα,
Δεν ξερω αν εχεις οδηγησει ποτε πετρελαιο αλλα αν δεις τον ρυθμο καταναλωσης θα παθεις πλακα.Καμια σχεση με τα βενζινοκινητα και στην εποχη μας που πλεον ή απλη βολτα εχει γινει  πολυτελεια πρεπει να σκεφτομαστε την καταναλωση, οποτε ειναι μια καλη ευκαιρεια αφου θα παρω να παρω πετρελαιο τωρα που εγινε αρση απαγορευσης.
Ασε που θα εχω περισσοτερη δυναμη με περισσοτερη ροπη και μικροτερη καταναλωση απο ενα μικροτερο αυτοκινητο με βενζινη.

Το ριο ηταν η πρωτη μου επιλογη αφου κατα την γνωμη μου το νεο ειναι το πιο ομορφο αμαξι αυτη την στιγμη στην αγορα.Αλλα δυστηχως σε πετρελαιο εχει 3 μηνες αναμονη και βγαινει μονο στην πιο απλη εκδοση.
 

bmw5argolida

New member
Jan 6, 2011
78
0
6
39
ΝΑΥΠΛΙΟ
Καλημέρα!!!

μόλις σήμερα βρήκα χρόνο λόγω φόρτου εργασίας να μοιραστώ μαζί σας τις πρώτες εντυπώσεις μου από την αγορά ενός καινούριου μέλους που προστέθηκε στην οικογένεια.

FORD FIESTA ΜΚ7 F/L VAN TREND ECONETIC 1,6 tdci

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε καινούριο αφού δώθηκε ως ανταλλαγή το παλιό peugeot partner -παλιό μεν αξιόλογο δε- από την αντιπροσωπεία της ford στο Ναύπλιο.Ως ήδη κάτοχος του προηγούμενου μοντέλου fiesta εδώ και τρια χρόνια με απόλυτη ικανοποίηση η επιλογή ξανά σε fiesta ήταν μονόδρομος.
Το αυτοκίνητο απλά τα σπάει. Χρώμα ξανά λευκό, αφού η επιλογή άλλου χρώματος προυπέθεται αναμονή μέχρι και σχεδόν 3 μήνες.
Πλήρης εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας:
ηλεκτρικό δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια ρυθμιζόμενο σε ύψος και βάθος ,ηλεκτρικά αυτόματα παράθυρα,κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμο,4 αερόσακοι, trip computer, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες, φώτα ημέρας, προβολείς ομίχλης, A/C,ηχοσύστημα με 4 ηχεία με MP3  και θύρα USB,bluetooth και λοιπές ευκολίες όλα καθοδηγούμενα απότην οθόνη της κεντρικής κονσόλας-μόνο cruise control δεν έχει αλλά δεν πειράζει-
Εξοπλισμός econetic
χαμηλωμένο σασί, λάστιχα 175/65/14 με ελαστικά οικολογικά σε σιδερένιες ζάντες με τάσια, start-stop, σύστημα που συγκρατεί το όχημα σε εκκίνηση σε ανηφόρα και σίγουρα κάτι που θα ξεχνάω.

Μέχρι στιγμής έχω κάνει γύρω στα 300 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι τελείως αθόρυβο με αναπαυτικά καθίσματα ωραία αίσθηση οδήγησης με δυνατά φρένα ωραία αίσθηση στο λεβιέ ταχυτήτων,μόνο το ηλεκτρικό τιμόνι ξενίζει λίγο αλλά θέλει συνήθεια. Το μοτερ τραβάει θετικά από τις χαμηλές στροφές και μετά από τις 1800 στροφές που μπαίνει το turbo στο παιχνίδι τα 20,5kgr ροπής ανεβάζουν τον δείκτη των χιλιομέτρων χωρίς να το καταλαβαίνεις. 5Αρι σασμάν με μακριά κλιμάκωση που σημαίνει οικονομία καυσίμου. Κατανάλωση μέχρι στιγμής που κινούμαι και ελαφρώς συντηριτικά λόγω στρωσίματος 4,2-4,6 λίτρα μεικτά. .

Σχετικά με την συντήρηση μου είπαν κάθε 20000 χλμ που μου φαίνεται μεγάλο διάστημα για 1ο σερβις που αφορά μόνο αλλαγή λιπαντικού. Σκέφτομαι να κρατήσω αυτά τα λάδια μέχρι τις περίπου 5000 χλμ και να τους κάνω μια αλλαγή περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Με λίγα λόγια για τα λεφτά που δαπανήσαμε (13875 με πινακίδες και μετρητοις) πήραμε περισσότερο αυτοκίνητο και ίσως ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του με πλήρη εξοπλισμό, δυνατό μοτερ, οικονομία, εμφάνιση, τι άλλο να ζητήσει κανείς....και με μεγάλη βελτίωση σε όλους τους τομείς σε σχέση τόσο με το προ f/l mk7 όσο και από το δικό μας mk6. Το συνιστώ σε κάποιον που ψάχνει ένα τέτοιου είδους van. Μακάρι να μας ανταμοίψει για την εμπιστοσύνη που δείξαμε στο όνομα του....Περισσότερα εν καιρώ!!!!
 

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Start-stop σε diesel και ιδικά σε turbo αμάξι το θεωρώ μέγα λάθος.

Κατά τα άλλα καλοτάξιδο με πάρα πολλά απροβλημάτιστα και ευχαρίστα χιλιόμετρα…. και επειδή είναι και Φ.Ι.Χ άντε και καλές δουλειές φίλε bmw5argolida ok234
 

bmw5argolida

New member
Jan 6, 2011
78
0
6
39
ΝΑΥΠΛΙΟ
StuparArt said:
Start-stop σε diesel και ιδικά σε turbo αμάξι το θεωρώ μέγα λάθος.

να σου πω πως δεν ενεργοποιειται παντα. Εμενα εχει μεχρι στιγμης ενεργοποιηθει 2 φορες στα 300+ χιλιομετρα που εχω κανει. Αναλογα με την εξωτερικη θερμοκρασια,τη θερμοκρασια του λαδιου+νερου+καυσαεριων του οχηματος,αν δουλευεις πολλα πραγματα που επιβαρυνουν την μπαταρια και καποιες παραμετρους που δεν ξερω κρινει αν θα μπει σε λειτουργια. Στην δικη μου περιπτωση δεν θα φανει ιδιαιτερα χρησιμο μιας και δεν εχουμε το μποτιλιαρισμα της Αθηνας και λοιπων μεγαλουπολεων. Σε καθε περιπτωση υπαρχει και κουμπακι απενεργοποιησης.
 

grg019

Hero Member
May 17, 2010
2,955
0
0
41
Veria
bmw5argolida καταρχην καλοριζικο και καλοταξιδο. Το αυτοκινητο εχει μια μπαταρια η δυο;
 

VASSOS

Pro Member
Aug 2, 2012
560
0
16
49
marousi
πολυ καλη η επιλογη σου!καλοριζικο και καλοταξιδο να ειναι!!
 

bmw5argolida

New member
Jan 6, 2011
78
0
6
39
ΝΑΥΠΛΙΟ
grg019 said:
bmw5argolida καταρχην καλοριζικο και καλοταξιδο. Το αυτοκινητο εχει μια μπαταρια η δυο;

κοιτωντας το χωρο της μηχανης ειδα μια μπαταρια 60ah.Θα κοιταξω και το manual και θα επανελθω
 

gaaragr

Member
Mar 27, 2013
121
0
16
bmw5argolida said:
να σου πω πως δεν ενεργοποιειται παντα. Εμενα εχει μεχρι στιγμης ενεργοποιηθει 2 φορες στα 300+ χιλιομετρα που εχω κανει. Αναλογα με την εξωτερικη θερμοκρασια,τη θερμοκρασια του λαδιου+νερου+καυσαεριων του οχηματος,αν δουλευεις πολλα πραγματα που επιβαρυνουν την μπαταρια και καποιες παραμετρους που δεν ξερω κρινει αν θα μπει σε λειτουργια. Στην δικη μου περιπτωση δεν θα φανει ιδιαιτερα χρησιμο μιας και δεν εχουμε το μποτιλιαρισμα της Αθηνας και λοιπων μεγαλουπολεων. Σε καθε περιπτωση υπαρχει και κουμπακι απενεργοποιησης.
Μετά απο καποια χιλιομετρα θα δουλευει κανονικά! Μετά τα πρωτα 1000 θα το δεις οτι θα λειτουργει καθε φορα που σταματας το αμαξι εκτος και αν η θερμοκρασια εξω ειναι υψηλη!
Καλο Ειναι να το  απενεργοποιεις οταν ειναι σε εντονη κινηση σταματα-ξεκινα γιατι δεν έχει και νόημα και ειναι και λιγο εκνευριστικό :p
Οταν ενεργοποιητε η λειτουργια start-stop το μονο που λειτουργει ειναι τα φρένα!
Τώρα αυτο επειδη ειναι τουρμπο εγω δεν το καταλαβαινω γτ ειναι λάθος να εχει start-stop
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread