Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

zisis

Hero Member
May 10, 2010
1,249
1
38
37
Παιδιά ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας αλλα μαλλον δν θα γινει τπτ ηπγιατι αυτός π ηταν να αγοράσει το αμάξι ,μέχρι και την τελευταία ωρα ολα καλα ,φανταστείτε πήγα πηρα και τα σήματα απο εφορία και ενώ ολα έτοιμα και σύμφωνοι ,μου τα γύρισε ε και πηρα και άμα πόσες και εγω γιατι μια βδομάδα τωρα με εχει πρήξει ,οποτε προς το παρών θα παγώσει το θεμα

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
39
Παιδια για το λεον 1.4τσι με τα 125 αλογα(μοντελα 2010) τι αποψη εχετε? Γιατι εχω αρχισει ψαχνομαι για ενα αμαξι μεγαλυτερο απο το φιεστα και τουρμπατο, και το λεον ειναι ενα αυτοκινητο που "μου κλεινε το ματι" οταν αγορασα το φιεστα!

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
9
23
40
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
moican said:
Παιδια για το λεον 1.4τσι με τα 125 αλογα(μοντελα 2010) τι αποψη εχετε? Γιατι εχω αρχισει ψαχνομαι για ενα αμαξι μεγαλυτερο απο το φιεστα και τουρμπατο, και το λεον ειναι ενα αυτοκινητο που "μου κλεινε το ματι" οταν αγορασα το φιεστα!
σαν αυτοκίνητο έχει πιο ακριβή συντήρηση από το fiesta,σαν ιπποδύναμη με το fiesta δεν θα δεις αισθητές διαφορές

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
moican said:

Επειδή και εγώ ψιλοψάχνομαι για το επόμενο από τη C5, έχω σκεφτεί και τo Leon. Είναι το μεγαλύτερο στη κατηγορία του (π.χ. από το Focus έχει διαφορά σε χώρους), δεν είναι το ίδιο "εμπνευσμένο/όμορφο" μέσα-έξω, αλλά έχει δύο πολύ καλά μοτέρ: το 1.4Τ και το 1.8Τ. Εγώ προσωπικά σκέφτομαι για το 1.8Τ, το οποίο είναι δυνατό, μπορεί να γίνει ΠΟΛΥ δυνατό, και παραμένει σε λογικά επίπεδα κατανάλωσης, φόρων, τεκμηρίων κλπ. Όχι ότι το 1.4Τ δεν μπορεί να γίνει και αυτό γρήγορο, απλώς όχι τόσο γρήγορο όσο το 1.8Τ. Απλώς αν θέλεις το κάτι παραπάνω σε γκάζι (γιατί όντως με τα 125 και λόγω βάρους, δεν θα σου κάνει διαφορά από το Fiesta), υπολόγιζε ένα 500αρικο για πρόγραμμα (ή 750€ και για εγγύηση), να πας στα 150-160 άλογα, για να δεις σημαντικές διαφορές από το Fiesta....

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
39
Το σκεφτομαι και για τα δυο. Με ενα προγραμμα παει στα 150 αλογα ανετα, και απο χωρους ειναι δυο φιεστα! Μεταχειρα το βρισκω γυρω στα 7500, οσο σκοπευω μα δωσω και το φιεστα... Οπως και να χει για μετα το καλοκαιρι το σκεφτομαι αλλα ειδωμεν...

MakisST

New member
Mar 23, 2016
57
0
0
Δηλαδη θεωρείτε ότι λεον 1.4Τ έχει τις ίδιες επιδόσεις με φιεστα 1.6; Δε λέω ότι έχουν και τις τρελές διαφορές αλλά σε επιταχύνσεις εν κινήσει σίγουρα το λεον είναι πολύ μπροστα.

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
13,982
9
23
40
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
MakisST said:
Δηλαδη θεωρείτε ότι λεον 1.4Τ έχει τις ίδιες επιδόσεις με φιεστα 1.6; Δε λέω ότι έχουν και τις τρελές διαφορές αλλά σε επιταχύνσεις εν κινήσει σίγουρα το λεον είναι πολύ μπροστα.
οι δοκιμές μας αυτό έχουν δείξει
το leon τουρμπιζει σε συγκεκριμένο φάσμα ενώ το fiesta με τους μεταβλητούς έχει σε όλο το φάσμα του

PanosWhite

Hero Member
May 11, 2011
2,373
0
36
Έχω κάνει 3 πατήματα με το leon ίδιο μοντέλο με αυτό που γραφεις φίλου μου και στα 3 πατήματα πηγαίναμε ισα και του άνοιγα πολυuυυ αργά όσο ανεβαίναμε χιλιόμετρα .

gre165

Rookie
Jan 27, 2016
43
0
0
ασχετως γκαζιου αν σου αρεσουν οι στροφες θα ξενερωσεις με το Λεον σε σχεση με το Φιεστα
Και μιλαω για αισθηση πανω απ ολα

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
39
gre165 said:
ασχετως γκαζιου αν σου αρεσουν οι στροφες θα ξενερωσεις με το Λεον σε σχεση με το Φιεστα
Και μιλαω για αισθηση πανω απ ολα
Το ξερω πως το φορντ ειδικα σε στροφες ειναι μανουλα. Αλλα δυστυχως σε μεγαλυτερο αμαξι απο φιεστα με σχετικα καλο μοτερ(το οποιο μπορει να αναβαθμιστει σχετικα ευκολα) το group vag ειναι μονοδρομος νομιζω.Ειδικα για αυτοκινητα μοντελα 2010-2011.
Το κακο με το φιεστα ειναι οτι οντας 16αρι, δεν μπορει να αποτελεσει "2ο αυτοκινητο" για μες τη πολη κλπ κλπ κλπ αλλα ουτε και "1ο" για ταξιδια κλπ κλπ λογω χωρων.
Απο κει και περα το λεον ειναι ενα απλο αμαξι, ενα ισπανικο golf ισως, που νομιζω πως με καποιες μετατροπες(αμορτισερ-ελατηρια-φιλτρο-προγραμμα-εξατμιση) θα μου δωσει σιγουρα το κατι παραπανω απο το φιεστα! Και οδηγικα αλλα και απο αποψη χωρων.
Anyway οπως προειπα, εχω δει καποια λεον στο car, τα οποια ειναι σε εμπορους στην Αθήνα κατα κυριο λογο. Οποτε κατα πασχα που θα ανεβω μια βολτα θα παω να κανω καμια κουβεντα και ειδωμεν!

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
Μια που θα κατέβεις, ρίξε μια ματιά στα 3-4 Focus με τον 1.6Eco που υπάρχουν εδώ κάτω, για να έχεις και μια άμεση σύγκριση όσον αφορά χώρους, ανέσεις, εμφάνιση μέσα/έξω, αλλά και συμπεριφορά (όσο τεςπα καταφέρεις να καταλάβεις κάτι από τα test-drives)

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
39
εχω οδηγησει φοκους, ειναι κλασσικο φορδ. το εσωτερικο του ειναι φουτουριστικο σαν του φιεστα!απλα δεν μ αρεσει σαν αμαξι. για την ακριβεια, κατ' εμε, το πιο ωραιο φοκους που εβγαλε η φορδ ever ειναι το κλασσικο που ετρεχε και ο mcrae!

gre165

Rookie
Jan 27, 2016
43
0
0
moican said:
Το ξερω πως το φορντ ειδικα σε στροφες ειναι μανουλα. Αλλα δυστυχως σε μεγαλυτερο αμαξι απο φιεστα με σχετικα καλο μοτερ(το οποιο μπορει να αναβαθμιστει σχετικα ευκολα) το group vag ειναι μονοδρομος νομιζω.Ειδικα για αυτοκινητα μοντελα 2010-2011.
Το κακο με το φιεστα ειναι οτι οντας 16αρι, δεν μπορει να αποτελεσει "2ο αυτοκινητο" για μες τη πολη κλπ κλπ κλπ αλλα ουτε και "1ο" για ταξιδια κλπ κλπ λογω χωρων.
Απο κει και περα το λεον ειναι ενα απλο αμαξι, ενα ισπανικο golf ισως, που νομιζω πως με καποιες μετατροπες(αμορτισερ-ελατηρια-φιλτρο-προγραμμα-εξατμιση) θα μου δωσει σιγουρα το κατι παραπανω απο το φιεστα! Και οδηγικα αλλα και απο αποψη χωρων.
Anyway οπως προειπα, εχω δει καποια λεον στο car, τα οποια ειναι σε εμπορους στην Αθήνα κατα κυριο λογο. Οποτε κατα πασχα που θα ανεβω μια βολτα θα παω να κανω καμια κουβεντα και ειδωμεν!
αν αντεχει η τσεπη σου πηγαινε για Guiletta τοτε..

Gmaster6

Newbie
Apr 25, 2014
1
0
0
Καλημερα σε ολους!Απο εβδομαδα θα δω ενα υποψηφιο μκ6 s 1.6 για αγορα και αν ολα πανε καλα θα το αποκτησω!
Γενικα τι μου προτεινετε να προσεξω περισσοτερο?

pt1986

Pro Member
Jul 5, 2013
460
11
18
40
Παιδια με ενδοιαφερει ενα ford fiesta mk7 1.4 tdci 2012 μολις φτιαξω το δικο μου θα το πουλησω για να το αγορασω τι πρεπει να προσεξω για να μην την πατησω το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω απο diesel κινητηρες το αυτοκινητο εχει περιπου στα 100 χιλιαδες χιλιομετρα και τιμη 9000 ευρω.

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
να έχει τα service στην ώρα του, να μην είναι (το δυνατόν) απο μαντρα γιατι θα έχει κατεβασμένα χιλιόμετρα, να είναι ο ιδιοκτήτης "ψειρας" με το αμάξι και όχι ότι να ναι.

τέλος, εαν δεν έχει τα service σε επίσημο, να είναι το συνεργείο καλό με ευχαριστημένους πελάτες

Andreas-golf2

Newbie
Jun 13, 2016
2
0
0
  Καλημέρα σε όλους. Με λένε Ανδρέα και σκέφτομαι να αγοράσω 1 fiesta 1.4 diesel 2002-2004.
Θα ήθελα να μου πείτε αν έχει κάποιος από εσάς, αν βγάζει προβλήματα και τι πρέπει να προσέξω πριν το πάρω.
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
13,982
9
23
40
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Καλώς ήρθες για αρχή
Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είχε έρθει επίσημα στην Ελλάδα από τις αντιπροσωπείες.Είναι 100% εισαγώμενο και τα χιλιόμετεα που θα λέει εσύ να υπολογίσεις 100.000 παραπάνω

FiestaMk3Xr2i

Rookie
Jun 6, 2016
47
0
0
Μη σου πω 200.000. Φίλε πολύ ριψοκίνδυνη επιλογή. Το πιθανότερο είναι να έχει φέρει καμια 10αριά φορές γύρα την Ευρώπη και να έχει καμιά 400άρα χιλιάδες χιλιόμετρα. Αν έχεις περιορισμένο μπατζετ για μένα καλύτερα με τα ίδια χρήματα αγόρασε ελληνικό βενζινοκίνητο και κάνε το υγραέριο.

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread