Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Καλα τι ηθελες να βαλεις ολοκληρο παλουκι εκει μεσα?Αν θυμαμαι καλα αυτο με τα 5 led χωραει οριακα.
Δες τις επαφες που παταει ο διακοπτης αν ειναι οκ,που δεν θα ειναι.Εφοσον στο κανει και με το παλιο led παει να πει οτι υπαρχει δυσλειτουργια του διακοπτη.
Δες το,πειραξε τα και θα βρεις ακρη δεν θα ειναι κατι το περιπλοκο.Τωρα να σου δωσει καποιος λυση χωρις να το δει λιγο δυσκολο εως απιθανο.
 

PanosWhite

Hero Member
May 11, 2011
2,373
0
36
Και εγώ δεν το περίμενα αλλα χωράει κανονικά και ελάχιστα πριν ακουμπήσει το πλαστικό .
Οι επαφές είναι μια χαρά μιας και το πήρα στα χερια μου και το έψαξα μιση ώρα .... Και επίσης τώρα πλέον στην μέση και στην δεξιά πλευρά ανάβει μόνιμα ενώ στην αριστερή είναι σβηστό μόνιμα.
Το ίδιο κάνει και με το παλιό led από ότι είδα :( 

Μάλλον θα το αφήσω έτσι όπως είναι μιας και πρέπει να παίζει κάτι με τον διακόπτη αλλα δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Πανο πρεπει να πιεσες τον διακοπτη καταλαθος και στραβωσαν οι επαφες του, αληθεια, εβγαλες το τζαμακι για να αλλαξεις το led ή το αλλαξες απο την πισω πλευρα της πλαφονιερας;
 

PanosWhite

Hero Member
May 11, 2011
2,373
0
36
Στην αρχή έβγαλα το τζαμάκι για να το αλλάξω μονο αλλα όπως το πίεσα για να βάλω το άλλο μπήκε μέσα το μαύρο και έτσι έβγαλα και το άλλο πλαστικό για να το βάλω.
πάντως το πήρα και στα χερια μου για να δω τι ακριβώς παίζει με τις επαφές αλλα δεν είδα tpt περίεργο ....όλες πατάνε σωστά. :(
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Όταν βγάζεις το τζαμάκι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη σου κουμπώσουν μετά οι επαφές του διακόπτη σωστά. Κάπου εκεί είναι το fault. Ψάξ' το. Κανονικά πάντως το λαμπάκι αλλάζει από την πίσω πλευρά από το μαύρο στρογγυλό ντουί και όχι βγάζοντας το τζαμάκι της πλαφονιέρας.
 

ΘΟΔΩΡΗΣ MK7

Pro Member
Apr 18, 2012
424
0
0
41
Μόλις άλλαξα το λαμπάκι της πλαφονιέρας με led. Το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό.  ok234
 

Ηλίας

MK7
Member
Mar 28, 2014
167
0
16
Μοντέλο
MK7
Θα πάρω σειρά και γώ σε λίγο. Led στη πλαφονιέρα αλλά και στο χώρο των αποσκευών.

Κάτι επιπλέον που έχω σκεφτεί είναι αν θα μπορούσε να γίνει τοποθέτηση δύο διαφορετικών led στη πλαφονιέρα. Ενός λευκού για άπλετο δυνατό φώς στη καμπίνα και ενός κόκκινου ( σα τα φώτα πολέμου στα τανκς ) που θα σου επιτρέπει να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να σε περνάνε για δεξίωση στο μέγαρο.
 

sirMao

Member
Nov 17, 2013
220
0
0
40
Η Πλαφονιερα που έχεις ειναι η Μονή σωστά; Αυτο που σκέφτομαι εγω ειναι να βάλεις λεντοταινια πχ κόκκινη και να την κολλήσεις μέσα δίπλα απο το λεντάκι που θα ανάβει με τα φώτα η με εξωτερικό διακόπτη . Εκτός αν πάρεις την Πλαφονιερα του τιτανιουμ που εχει και τα δυο.
 

Ηλίας

MK7
Member
Mar 28, 2014
167
0
16
Μοντέλο
MK7
Tόσα χρόνια δε το έχω προσέξει. Υποθέτω η μονή θα'ναι.
Θα πάω στον ηλεκτρολόγο και θα τον ρωτήσω αν μπορούμε να κάνουμε το εξής :
Θέση διακόπτη κέντρο = off , θέση διακόπτη αριστερά = λευκό led, θέση διακόπτη δεξιά = κόκκινο led.
Θα δούμε...

Για πίσω ledοταινία στο πλάι. Βλέπω πως κάνει τη δουλειά της μιά χαρά. Άσε που πολλές φορές ρίχνω τα καθίσματα και θέλω το χώρο εκεί απείραχτο.
 

tabas

Pro Member
Feb 15, 2013
375
0
0
42
Τελικά ενέδωσα στις πιέσεις της γυναίκας μου και έβαλα και πίσω πλαφονιέρες. Το σκεφτόμουν καιρό μιας και πίσω δεν έχει καθόλου φως και το χρειάζομαι λόγω μπεμπέ και σε λίγο καιρό μπεμπέ Νο2!! :)
Ρεύματα πήρα από την πλαφονιέρα και τοποθετήθηκαν πλαφονιέρες από golf οι οποίες είναι και διακόπτες (σβηστό-πόρτες-ανοιχτό). Έψαχνα καιρό τί θα βάλω μιας και ήθελα να συμβαδίζουν με τον όλο χρωματισμό του ουρανού-πλαστικών. Η όλη δουλειά είναι σαν εργαστασιακή και δεν φαίνεται τίποτα που να υποδηλώνει ότι κάτι λύθηκε ή κόπηκε(αύτος είναι και ο σκοπός μου άλλωστε).Λαμπάκια φυσικά led για να δένουν με τον υπόλοιπο εσωτερικό φωτισμό.
Φωτό συνοδηγού....



Φωτό οδηγού



Περιμενω να νυχτωσει να δω πως ειναι το βραδυ....
 

grg019

Original poster
Hero Member
May 17, 2010
2,955
0
0
41
Veria
Πω ρε φιλε τι ειπες τωρα!!! Τρομερη η ιδεα σου. Μπορεις να μου πεις περισσοτερες λεπτομερειες κοστος κλπ;; Τελειο ειναι περιμενουμε και φωτο με νυχτερινη ληψη
 

tabas

Pro Member
Feb 15, 2013
375
0
0
42
grg019 said:
Πω ρε φιλε τι ειπες τωρα!!! Τρομερη η ιδεα σου. Μπορεις να μου πεις περισσοτερες λεπτομερειες κοστος κλπ;; Τελειο ειναι περιμενουμε και φωτο με νυχτερινη ληψη

Τις πλαφονιέρες τις πήρα από τρακαρισμένο golf (κόστος 10€). Υπολόγισε και 5€ καλώδια και είσαι οκ!
Θα χρειαστεί να τραβήξεις τρία καλώδια από την πλαφονιέρα σου(+ / - / πόρτες) τα οποία τα πέρασα από την μεριά του συνοδηγού στα λάστιχα από τις πόρτες(δεν φαίνεται τίποτα).
Βγάλε στο πίσω μέρος του ουρανού ένα κλιπσάκι που έχει για να τον κρατάει και βγάλε εκεί τα καλώδια που φέρνεις από μπροστά.
Προσοχή γενικώς με την ταπετσαρία μην την πολυζορίζεις για να μην σου κάνει "σπασίματα" και φαίνεται. Θα σε παιδέψει λίγο να βγάλεις πίσω τα καλώδια γιατί στο τελείωμα κάνει μία κούρμπα η ταπετσαρία.
Κάνε εκεί τις συνδέσεις σου με μικρή κλέμα για να πάει ρεύμα αριστερά δεξιά. Οι πλαφονιέρες έχουν ένα μεταλλικό πλαίσιο για να κουμπώνει πάνω στην ταπετσαρία. Με βάσει αυτόν θα σημαδέψεις τον ουρανό για να τον κόψεις με λεπίδα(δεν είναι δύσκολο). Το μεταλλικό πλαίσιο δεν χρειάζεται να μπει μιας και η πλαφονιέρα κουμπώνει από μόνη της στην ταπετσαρία(είναι σκληρή και εφαρμόζει τέλεια).
Προσοχή γιατί ανάμεσα στον ουρανό και την ταπετσαρία του δεν έχει πολύ κενό και δεν ξέρω αν όλες οι πλαφονιέρες χωράνε. Εκεί ακριβώς που τις έβαλα εγώ κάνει ένα σπάσιμο από μέσα η λαμαρίνα και έχει λίγο παραπάνω χώρο.
Αφού κάνεις τα ανοίγματα πέρνα από τις τρύπες αυτές σύρμα και βγάλτο πίσω που έχεις τις συνδέσεις για να τραβήξεις τα καλώδια. Και εκεί έχει λίγο ζόρι αλλά θα την βρεις την άκρη.
Πρίν κουμπώσεις οτιδήποτε τσέκαρε τις συνδέσεις σου αν όλα ανάβουν σωστά!(σου θυμίζω ότι τα led έχουν πολικότητα)
Δυστυχώς όλα αυτά είναι δύσκολο να τα εξηγήσω χωρίς φωτό. Θα προσπαθήσω να τα λύσω όλα και να τραβήξω φωτό για να καταλάβεις.....
Μπορώ να πω ότι είναι πιο εύκολο από όσο περίμενα.(είχα τρομερούς ενδοιασμούς στο να κόψω την ταπετσαρία μιας και δεν υπάρχει επιστροφή αλλά τελικά όλα τέλεια)
 

grg019

Original poster
Hero Member
May 17, 2010
2,955
0
0
41
Veria
Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση και αναλυτικη σου απαντηση να σαι καλα
 

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
43
Βόλος
μπράβο φίλε πάρα πολύ καλή πατέντα....

και άψογη δουλειά...
 

grg019

Original poster
Hero Member
May 17, 2010
2,955
0
0
41
Veria
φιλε tabas με την εμπειρια σου στο περασμα της πλαφονιερας θα ηθελα να σε ρωτησω αν η πλαφονιερα που εχουμε μπροστα πανω απο τον καθρεπτη θα μπορουσε να μπει στο πισω μερος της ταπετσαριας η ειναι αρκετα μεγαλη και δεν θα χωραει; Υπαρχει διαθεσιμος χωρος να γινει κατι τετοιο;
 

tabas

Pro Member
Feb 15, 2013
375
0
0
42
Το βλεπω παρα πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο να χωρεσει. Επισης εχω την εντυπωση οτι με το περασμα του χρονου ισως κρεμασει ο ουρανος μιας και ειναι μεγαλουτσικη η εμπρος πλαφονιερα. Θα το κοιταξω και θα σου πω σιγουρα...
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Η βάση της μπροστά πλαφονιέρας βιδώνει και στον ουρανό (λαμαρίνα). Πίσω πώς θα τα καταφέρεις;
 

tabas

Pro Member
Feb 15, 2013
375
0
0
42
Έχουμε και λέμε:
Για να βγάλεις την πλαφονιέρα βάζεις ένα μικρό κατσαβιδάκι από την μεριά του παρμπριζ και πιέζεις ένα έλασμα(στην μέση της πλαφονιέρας για να ξεκουμπώσει:


Αφού ξεκουμπώσει από μπροστά θα είναι κάπως έτσι:


Από την πίσω μεριά είναι δύο αυτάκια που την κρατάνε. Βάζεις το κατσαβιδάκι και τα ξεκουμπώνεις(δεν χρειάζεται πολύ πίεση):


Έχει δύο τέτοια. Μόλις ξεκουμπώσει την πέρνεις στο χέρι:


Γυρνώντας την από την πίσω μεριά βλέπεις τις συνδέσεις που έχει(από αριστερά προς τα δεξιά +/led/-/doors)


Θα χρειαστείς το +/-/doors (τα πιο χοντρά μαύρα καλώδια που βλέπεις παραπάνω)
Ο Κώστας πολύ σωστά επισήμανε ότι η εμπρός πλαφονιέρα πιάνει και στην λαμαρίνα κάτι που δεν το είχα προσέξει ούτε εγώ. Φαίνεται καθαρά εδώ(έχει και άλλη μία από απέναντι):


Οπότε ξεχνάς το ενδεχόμενο να βάλεις αυτή την πλαφονιέρα πίσω.
Εδώ βλέπεις με την μαύρη γραμμή πως έχω τραβήξει τα τρία καλώδια. Έχουν λίγη μόνωση παραπάνω μιας και το καλοκαίρι η λαμαρίνα ζεματάει!


Στο πλάι περνάς το καλώδιο κάτω από το λάστιχο της πόρτας:


Πάμε πίσω τώρα όπου βγάζεις το κλιπσάκι(θα σε παιδέψει) στη μέση της ταπετσαρίας για να την κατεβάσεις λίγο ούτως ώστε να υποδεχθείς τα καλώδια από μπροστά(πάλι φαίνεται από την μαύρη γραμμή η διαδρομή των καλωδίων:


Οι πλαφονιέρες που έβαλα εγώ από κοντά:


Και στο πλάι για να δεις το πάχος περίπου(υπολογίζω ότι οριακά χωράνε):


Για να έχεις καλύτερη πρόσβαση σου προτείνω να βγάλεις την κρεμάστρα. Πρώτα θα βγάλεις με ένα κατσαβιδάκι ένα πλαστικό που έχει στο κέντρο της(θα σε παιδέψει):


Αφού βγει θα την περιστρέψεις και θα είναι έτσι:


Σου λέω να την περιστρέψεις γιατί έχει δύο εγκοπές που κλειδώνουν στην λαμαρίνα και είναι δύσκολο απλά τραβώντας την να βγει. Δες εδώ:


Εδώ είναι η τρύπα που έχω κάνει(με μία φαλτσέτα κόβεται μια χαρά. Μην φοβάσαι δεν έχει κάποιο καλώδιο από πίσω για να το κόψεις κατά λάθος:



Εδώ οι μαύρες γραμμές είναι οι δύο συνδέσεις που πάνε στις πλαφονιέρες και με κόκκινη γραμμή η παροχή που έρχεται από μπροστά(εγώ χρησιμοποίησα μικρές κλέμες για πιό σιγουριά στην σύνδεση. Εννοείται τα πάντα μονώθηκαν με μονωτική ταινία):


Ουουφφφφφ τελείωσα. Ελπίζω να βοήθησα κάπως....
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread