Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

P.Bateman

Newbie
Jun 22, 2015
8
0
0
47
Παιδιά στο δικό μου μάνιουαλ δε γραφει specs για τις βαλβολίνες!
Μπορεί κάποιος με σιγουριά να μου πει τι SAE και τι GL προδιαγραφή θέλουμε?

Σύμφωνα με την Motorcraft (XT-M5-QS) είναι 75-90 GL4, ισχύει?

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
ότι βαλβολίνη GL4 75W90 και να βάλεις κάνει.

Αν δεν κανεις κόντρες όλη μέρα και της μάνας του να βαλεις καλές είναι. Αν είσαι σιδεροφάγος στις βαλβολίνες γενικά ότι πληρώνεις παίρνεις. Οι καλές βαλβολίνες έχουν πάνω απο 20 ευρώ το λίτρο

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
johnmar said:
Και της μανας του στο εικοσαρικο πανε.

ε δεν συμφερει τοτε, καλύτερα να βαλεις motul gear 300 στα 25 περιπου. Και έχεις βαλβολίνες, όχι αστεία!

johnmar

New member
Jun 10, 2011
77
0
6
turbomaniac said:
ε δεν συμφερει τοτε, καλύτερα να βαλεις motul gear 300 στα 25 περιπου. Και έχεις βαλβολίνες, όχι αστεία!
Συμφωνω.

P.Bateman

Newbie
Jun 22, 2015
8
0
0
47
Εγω διαφωνώ για τις Motul!Σε άλλα αυτοκίνητα που είχα στη κατοχή μου δε δούλεψαν ποτέ!
Έπρεπε να φτάσω Λαμία για να αλλάξω smothly ταχύτητες!
Στη πρώτη αλλαγή είχα βαλει τις "μαμά"!Μάλλον σε Redline θα πάω!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!

Tsikitsak

Rookie
Jun 19, 2015
28
0
0
Σημερα μιλησα με τον υπευθυνο στο τμημα service της Ford Βροχιδης-Χατζης στο καλοχωρι και τον ρωτησα ποτε χρειαζεται να κανω αλλαγη στις βαλβολινες.Η απαντηση του ηταν η εξης : Δεν αλλαζουμε ποτε βαλβολινες σε αυτα τα αυτοκινητα,εχουμε ρητη εντολη απο την επισημη Ford,δε χρειαζονται αλλαγη ΠΟΤΕ.

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
Tsikitsak said:
Σημερα μιλησα με τον υπευθυνο στο τμημα service της Ford Βροχιδης-Χατζης στο καλοχωρι και τον ρωτησα ποτε χρειαζεται να κανω αλλαγη στις βαλβολινες.Η απαντηση του ηταν η εξης : Δεν αλλαζουμε ποτε βαλβολινες σε αυτα τα αυτοκινητα,εχουμε ρητη εντολη απο την επισημη Ford,δε χρειαζονται αλλαγη ΠΟΤΕ.

χαχα. Ωραιο και αυτο. Εγω προτείνω όταν άλλαζουμε φορντ να βαζουμε στο καινούργιο αμάξι τις βαλβολίνες απο το προηγούμενο μοντέλο!!!

Tsikitsak

Rookie
Jun 19, 2015
28
0
0
turbomaniac said:
χαχα. Ωραιο και αυτο. Εγω προτείνω όταν άλλαζουμε φορντ να βαζουμε στο καινούργιο αμάξι τις βαλβολίνες απο το προηγούμενο μοντέλο!!!

ολα τα φορντ πλεον ετσι ειναι,δεν αλλαζεις βαλβολινες κρατας τις εργοστασιακες,ειναι υψηλης ποιοτητας και δε χρειαζονται αλλαγη ποτε...Ταδε εφη προισταμενος συνεργειου

dimwhoo

Member
Dec 7, 2013
234
0
16
Για αυτο οι αντιπροσωπείες ford κλείνουν η μια μετα την αλλη

απο την εμπειρία μου δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ πανω στο αμάξι που να μην χρειαστεί αντικατάσταση μετα απο χρονική περίοδο/πολλα χλμ ποσο μάλλον οταν μιλάμε για λάδι/βαλβολινη

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Επειδή είμαι παθών, για το δικό μου fiesta τα ίδια έλεγαν και όταν ήρθε η ώρα να αλλάξω δίσκο-πλατό και έβγαλα τις παλιές βαλβολίνες, ήταν κατάμαυρες, σαν νεράκι και μύριζαν καμμένο. Δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα το κιβώτιο με αυτές τις βαλβολίνες μέσα. Οπότε από εδώ και πέρα, κάθε 60.000 χιλιόμετρα περίπου (κατά τη γνώμη μου), αλλαγή...

P.Bateman

Newbie
Jun 22, 2015
8
0
0
47
Τέτοια κορυφαία μου έλεγαν κι εμένα σε άλλη αντιπροσωπία και δε ξαναπάτησα!
Άσε που είχα εφ'όρου ζωής δωρεάν εργατικά στα σερβις και μια ωραία πρωία μου'ρθε γραμμα ότι λόγω κρίσης αναστέλλετα η ισχύς της εν λόγω "προσφοράς"!Μονομερώς!!!!

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
οι περισσότεροι κατασκευαστες συνιστούν αλλαγή στις βαλβολίνες κάθε 4 χρόνια ή 50.000-60.000 χλμ. Αυτοί, ξέρουν...

johnmar

New member
Jun 10, 2011
77
0
6
Νομιζω πως τουλαχιστον εχει μαγνητικη ταπα το Fiesta και κραταει τα ρινισματα απο γραναζια κτλ.

fiestalarissa

Member
Aug 27, 2014
117
0
0
36
λαρισα
"ΑΣ" είχε τάπα ν ας ήταν και απλή.... Δεν έχουν τάπα για αλλαγή βαλβιλινων. Μονο όταν κατέβει το σασμάν. Υπάρχει βέβαια κ άλλος τρόπος να βγούν αλλα κατα την φορντδεν χρειάζεται ποτε!! AR15firing

johnmar

New member
Jun 10, 2011
77
0
6
Ναι αυτη την ταπα εννοουσα οταν κατεβει το σασμαν.Ο αλλος τροπος που λες ποιος ειναι;

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Ξεβιδώνεις τη βαλβίδα της όπισθεν, βάζεις μέσα σωληνάκι με το εργαλείο που ρουφάει λάδια και κάνεις δουλειά.

fiestalarissa

Member
Aug 27, 2014
117
0
0
36
λαρισα
Ακριβώς! Βγάζεις κάπου στα 2 -2300 ξανα συμπληρώνεις βιδώνεις βαλβίδα και εχεις καινούργιο σασμάν  tease

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread