Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Θα το καταλαβεις αν συνδεσεις πολυμετρο πανω στη μπαταρια και γυρισεις τη μιζα. Αν πεσει κατω απο 8V στιγμιαια, τοτε ετοιμασου. Εμενα σκεψου οταν εφτανε να παραδωσει πνευμα επεφτε το φως της πλαφονιερας ακομα και με τα αλαρμ. Οταν αναβαν τα αλαρμ δηλαδη, χαμηλωνε το φως της πλαφονιερας μεσα στην καμπινα.

Είναι λίγο μπλέξιμο.... Μετά από φόρτιση πρέπει να είναι (χωρίς φορτίο) πάνω απο 13volt . Οταν το έχεις σταματημένο από το βράδυ και το μετρήσεις πρωί , πρέπει να είναι πάνω από 12.5volt. Μην το κοιτάς από τα φώτα! Είναι που πέφτουν οι στροφές στο αμάξι και σου ρίχνουν την τάση.

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
39
θα παρω το πολυμετρο ενος φιλου το απογευμα, που δεν δουλευω, να το τσεκαρω! Αντε να καλοκαιρέψει λιγο να αρχισουμε να βγάλουμε τα διτροχα!

BillMk7

Pro Member
Feb 2, 2011
600
4
18
39
Πειραιάς (Καλλίπολη)
AKIS30 said:
οχι δν ειχα καιρο να το βαλω μπροστα το παιρνω καθε μερα τον τελευταιο καιρο.αυτο που με προβληματισε ειναι οτι οταν απο προχτεσ που εβαλα μπροστα με καλωδια δουλευει κανονικα παιρνει με τη μια αλλα αρκετεσ φπρεσ κανει ενα θορυβο απο καπο πως ειναι ο θορυβος οταν δεν βαζεις τη ζωνη κατι τετοιο ενω ειναι βγαζω το κλειδι κ σταματαει μονο οταν το κλειδωσω.αλλα το θορυβο αυτο τον κανει κ εν κινηση!

Ακριβώς το ίδιο έπαθα κι εγώ το Σάββατο. Ακουγόταν αυτός ο θόρυβος όντως και δεν έπαιρνε καν μπρός. Τελικά πήρα μια μπαταρία με τις ιδιες προδιαγραφές και όλα καλά.
Απλά μου έκανε εντύπωση γιατι η μπαταρία ήταν από τη μαμά του και μου κράτησε από το καλοκαίρι του 10 μέχρι τώρα Φερουάριο του 15.  ::)

tzimo

New member
Nov 11, 2013
85
0
0
40
Αθήνα
Ηρθε και σε μενα η ωρα να αλλαξω μπαταρια

Σκεφτομαι για τη Varta Blue Dynamic C22 52AH

Εχετε να προτεινετε καποια αλλη?

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
45
www.youtube.com
Εάν σκοπεύεις να κρατήσεις το αμάξι βαλε μια καλή μπαταρία όχι απαραίτητα ακριβή. Κοίτα να έχει εγγύηση καμιά διετία (η varta νομίζω δίνει 1 χρόνο)

Εάν μπορείς επέλεξε μια στη κατηγορία σου σε Αh κοιτάζοντας ελεύθερα και για μέχρι +5Ah από αυτά που δίνει και ο κατασκευαστής. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι να βρεις μια που να έχει πολλά Α(ΕΝ) – κρύα εκκίνηση.

Επίσης μπορείς να κοιτάξεις για μπαταρίες start and stop. Είναι λίγο πιο ακριβές αλλά είναι καλύτερες από τις απλές.

Nos7

Administrator
Original poster
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
29
48
42
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
Νικολα ειναι πιο ακριβες αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει να τα δωσεις αυτα τα χρηματα για μια γρηγορη φορτηση και αποφορτηση!! Δλδ την ιδιωτητα που εχει αυτη η μπαταρια σε εμας δεν θα εχει κανενα νοημα!!

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
45
www.youtube.com
Πιστεύω ότι επειδή είναι πιο ανθεκτικές και επειδή έχουν αυτή την ιδιότητα βάζοντας την σε αυτοκίνητο που δεν είναι start and stop θα αντέξει κάποια χρόνια παραπάνω.
Εάν ψαχτείς στο ιντερνετ θα βρεις τέτοιες μπαταρίες σε πολύ καλές τιμές και κατά πάσα πιθανότητα θα βρεις κάτι σε τέτοια τιμή που θα έδινες για μια απλή μπαταρία στο συνεργείο η σε κάνα “τυχαίο μαγαζάκι”

Θυμάμαι παλιότερα σε ένα αμάξι που είχα φόραγα μπαταρία που την έδιναν για σκάφοι. Την είχα 6 χρόνια συνολικά μαζί με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και δεν ξέρω πόσο την κράτησε και ο επόμενος μιας και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα.

Δυο απορίες που όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει…

1. Εάν βάλει κάποιος μια πολύ καλή μπαταρία πχ για ηχοσυστήματα (που είναι και αρκετά ακριβές) χωρίς να την έχει για αυτή τη χρήση …θα αντέξει άραγε πολλά χρόνια?

2. Να μπει κάποιος στην διαδικασία να βάλει μια μπαταρία που είναι για μηχανήματα πχ ηλ. κλαρκ ,παλετοφορα η τέλος παντον κατι τετοιο που είναι επαναφορτοζομενο και στα καταλιλα Ah… εάν θα ξεχασει τι παει να πει αλαζω μπαταρια στο αμαξι?

Οι μπαταρίες έχουν να κάνουν με το αν είναι βαθειάς εκφόρτισης ή όχι , τα αμπέρ εκκίνησης που έχουν και τις συνθήκες λειτουργίας (θερμοκρασια κτλ) . Η βαθιας εκφόρτισης που αναφέρεις Νικόλα (Νο2) , έχει διπλάσια τιμή από την κανονική! Έχει να κάνει καθαρά το όλο θέμα με το εργοστάσιο κατασκευής! Οι μπαταρίες που έβαζαν τα κλαρκ ήταν Ελληνικής κατασκευής (μέχρι πριν λίγο καιρό που το εργοστάσιο έφυγε και πήγε εξωτερικό). Η ίδια εταιρία έβγαζε και μπαταρίες για φωτοβολταικά . Αντέχαν πάνω απο 10 χρόνια .
Και για τις δύο περιπτώσεις που αναφέρεις , έχει να κάνει καθαρά με την παρτίδα!

Για τις μπαταρίες σταρτ στοπ που λες ή heavy duty που τις βάζουν σε φορτηγά , μηχανηματα έργων κτλ αντέχουν περίπου τον διπλάσιο χρόνο από τις κοινές!

Η πιο αξιόπιστες μπαταρίες για εμένα σε αυτοκίνητο είναι η delcor ,αν και μου έχει τύχει μία στις δέκα να μην είναι και τόσο καλή ,που έχει να κάνει(θέλω να πιστεύω) με το πόσο καιρό ήταν στο ράφι. Από τις λίγες μπαταρίες που ξέρω πως αν τις βρω εντελώς "ξελιγομένες" (ούτε βολτ να βγάζουν) σε αυτοκίνητο ,αν τις φορτίσω αργά , θα είναι σε θέση να το βάλλουν μπροστά.
Ακόμα έχω μια που είναι 12χρονων, άλλη μια που είναι 10 , άλλες 2 που είναι 7 ..σε όσους φίλους την έχω προτίνει την έχουν πάνω απο 5 χρόνια...ένα συγγενικό τζιπ 2.5κυβικών μοντέλο του '08 που ήταν σε ακινησια για 2 χρόνια φόραγε delcor οπελ απο την μάνα του και παρόλο που την βρήκα "πατωμένη" ...μετά από αργή φόριση ,δουλεύει κανονικότατα!

Ο συναγερμός μειώνει την ζωή της μπαταρίας.
Το κρύο μειώνει την ζωή της μπαταρίας.
Τα πολλά χιλιόμετρα μειώνουν την ζωή της μπαταρίας.

Αρκετοί και συνήθως γυναίκες , με το που μπουν στο αμάξι ειδικά αν είναι βράδυ, πρώτα θα ανοίξουν την πλατφονιέρα,μετά τα φώτα, θα καταιβάσουν το παράθυρο, θα ανοίξουν το ραδιόφωνο...θα πατάνε και φρένο ταυτόχρονα ,μέχρι να κοιταχτουν στο μεσαίό καθρέφτη και να προσθέσουν το μεικαπ και το κραγιον, μέχρι να καταιβάσουν το χειρόφρενο και να βάλλουν μπροστα...  ;D ;D ...με τέτοιες συνθήκες ούτε εγώ θα ήθελα να ήμουνα μπαταρία (!) ..και φυσικά αυτές οι μπαταρίες είναι που δεν αντέχουν ούτε 3 χρόνια!

Η καλύτερη "συνταγή" είναι να βάλλεις την μεγαλύτερη μπαταρία που χωράει το κουτί, και να βάλλεις μπαταρία με περισσότερα amper εκκίνησης. Μετά όπως λέει και ο Νικόλας "να έχει πάνω απο 2 χρόνια εγγύηση" ...και ίσως αντέξει παραπάνω!

Nos7

Administrator
Original poster
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
29
48
42
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
Στελιο οσο πιο λιγα amper βαλεις για να φοτησεις μια μπαταρια (κατα συνεπεια και πολυ περισσοτερος χρονος φορτησεις) τοσο καλυτερα φορτηζει η μπαταρια!! Οσα περισσοτερα jump start ( φορτησεις πολυ γρηγορες οπως πχ. Εαν εχεις μεινει στο χωριο και ερθει η ελπα και σου δωσει αμεσσα amper για να φυγεις) τοσο λιγοτερα χρονια κραταει η μπαταρια και φυσικα κοβει πιο ευκολα στοιχειο και παει για πεταμα!!

Μην ξεχναμε και το δυναμο τι μπορει να δωσει στην μπαταρια!!! Εαν δεν μπορει να την γεμησει με τιποτα τοσο πιο ευκολα κολλαει ο αυτοματος και γεμιζουμε συνεχεια την μπαταρια μεχρι να βγαλει ζουμια!!

Οταν βάλεις μεγαλύτερη μπαταρία στην ουσία ξεκουράζεις το δυναμό αφού θα δίνεις λγότερα αμπερ για να φορτίζει, σε πικ αμπερ θα περνάει το περισσότερο ρευμα από την μπαταρία και όχι από το δυναμό...έτσι πάλι τον ξεκουράζεις! Αρα λιγότερα αμπερ φόρτισης και παραπάνω διάρκεια μπαταρίας. Το ζόρι το "τραβάει" το δυναμό μόνο όταν είναι "πατωμένη" η μπαταρία και πρέπει να την φέρει στα ίσια!

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Στέλιο, τα mk6 έχουν την παρακάτω μπαταρία:

1672940_01_enl.jpg

Μέχρι τι χαρακτηριστικά έχεις βρει ότι χωράει στην εργοστασιακή βάση χωρίς πατέντες;

Τα mk7 δε θυμάμαι, αλλά νομίζω ότι έχουν μεγαλύτερη μπαταρία αλλά και περισσότερο χώρο στη βάση του μηχανοστασίου. 

Η μπαταρία είναι στα 52 AH χωρητικότητα και στα 520Α εκκίνησης.
Δηλαδή 25% παραπάνω χωρητικότητα και 33% παραπάνω δύναμη!

Σε ώρα ανάγκης εκεί που η μπαταρία των 42ΑΗ θα κρατήσει π.χ. 1 ώρα με αλαρμ κτλ, η 52ΑΗ θα κρατήσει κανα 15  λεπτο παραπάνω και θα είναι σε θέση να δώσει αμπερ εκκίνησης που η 42 θα έχει χάσει!

ΘΟΔΩΡΗΣ MK7

Pro Member
Apr 18, 2012
424
0
0
43
Σήμερα μετά από 6 χρόνια η γνήσια μπαταρία παρέδωσε πνεύμα.
Να ασχοληθώ να τη φορτίσω ή τζάμπα κόπος?
Να ξαναπάρω γνήσια ή προτείνετε κάποια άλλη?
Να πάρω μεγαλύτερη ή ίδια?

ΘΟΔΩΡΗΣ MK7

Pro Member
Apr 18, 2012
424
0
0
43
Τον τελευταίο δίμηνο μία φορά την εβδομάδα. Έδωσα και 2 φορές ρεύμα στην μηχανή και πιστεύω ότι αυτό την ξελίγωσε.

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread