Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

fiestakias1000

Rookie
MK7.5
Aug 8, 2024
19
3
3
Μοντέλο
MK7.5
αδερφε εγω εχω το 1.0 με τα 140 αλογα και το εχω full stage 1 170 αλογα. το αμαξι το προσεχω αλλαζω λαδια και οτι χρειαζεται στην ωρα του.. δεν το τρεχω κρυο, το αφηνω να δουλεψει μετα απο καθε ταξιδι η καποιο ανοιγμα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος και στην καταναλωση ειδα διαφορα μισο λιτρο στην αναγραφομενη καταναλωση και στην τσεπη μου ενα 5 ευρω την εβδομαδα και βαζω πλεον και 100σταρα μονο.... εγω δεν προτεινω ετοιμο προγραμμα κονσερβα αλλα να πας σε καποιον προγραμματιστη γτ το καθε αυτοκινητο εχει τις διαφορες του
Post automatically merged:

απο θεμα αξιοπιστιας δεν υπαρχει θεμα αν δεν του πινεις το αιμα καθε φορα που το βαζεις μπρος. Το μονο που οσως σου βγαλει θεμα αν φτασεις πανω απο 150 στο συγκεκριμενο μοντελο των 100 και των 125 αλογων ειναι το σασμαν... και υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις...

Κεραυνός

Hero Member
Jan 8, 2016
1,267
207
63
Μοντέλο
MK6
απο θεμα αξιοπιστιας δεν υπαρχει θεμα αν δεν του πινεις το αιμα καθε φορα που το βαζεις μπρος. Το μονο που οσως σου βγαλει θεμα αν φτασεις πανω απο 150 στο συγκεκριμενο μοντελο των 100 και των 125 αλογων ειναι το σασμαν... και υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις...
Μεχρι 170 ιπ. κατα πασα πιθανοτητα κανενα προβλημα. Οπως ακριβως εγραψες υπο προυποθεσεις.
Των 100 ιπ. οι εκδοσεις ειναι ευπαθεις.

fiestakias1000

Rookie
MK7.5
Aug 8, 2024
19
3
3
Μοντέλο
MK7.5
Μεχρι 170 ιπ. κατα πασα πιθανοτητα κανενα προβλημα. Οπως ακριβως εγραψες υπο προυποθεσεις.
Των 100 ιπ. οι εκδοσεις ειναι ευπαθεις.
οχι πρωτο σταδιο δουλευουν ολα ρολοι με την προυποθεση οτι εχεις κανει καλη συντηρηση, εχεις καλα πραγματα και καλο προγραμμα. Παραπανω στα ΜΚ7 πιεζεις σασμαν και τουρμπινα οποτε εκει ειναι το οριο του safe με το πιεζω πολυ το αμαξι.

kos25k

New member
MK7
Jan 11, 2024
77
17
8
Μοντέλο
MK7
Των 100ps οι εκδόσεις γιατί ευπαθείς; Ίδια εντόσθια δεν έχουν όλα;Επισης οι βαλβίδες είναι υδραυλικές η όχι;

Last edited:

Κεραυνός

Hero Member
Jan 8, 2016
1,267
207
63
Μοντέλο
MK6
Εχουν αναφερθει βλαβες και θεωρουνται ευπαθη.
Με επαναπρογραμματισμο φθανουν ομοια ιπποδυναμη ομως.

• Like
Αντιδράσεις: fiestakias1000

fiestakias1000

Rookie
MK7.5
Aug 8, 2024
19
3
3
Μοντέλο
MK7.5
Ο κινητηρας ειναι ακριβως ο ιδιος απλα με διαφορετικο προγραμμα. Η διαφορα τους ειναι στο σασμαν τους για να αντεχει την ροπη.

• Like
Αντιδράσεις: Κεραυνός

kos25k

New member
MK7
Jan 11, 2024
77
17
8
Μοντέλο
MK7
Άρα να μη νιώθω μειονεκτικά εγώ με τον 100ρη κινητήρα χαχα.Πάντως πάνω απο 2500 rpm δε το πάω ποτέ.

fiestakias1000

Rookie
MK7.5
Aug 8, 2024
19
3
3
Μοντέλο
MK7.5
Άρα να μη νιώθω μειονεκτικά εγώ με τον 100ρη κινητήρα χαχα.Πάντως πάνω απο 2500 rpm δε το πάω ποτέ.
Όχι μην τον φοβάσαι ..και γενικά όλοι λένε ότι είναι καλοί κινητήρες απλά όταν δεν τους φέρεσαι καλά δνε είναι και honda 🤣

kos25k

New member
MK7
Jan 11, 2024
77
17
8
Μοντέλο
MK7
Όχι μην τον φοβάσαι ..και γενικά όλοι λένε ότι είναι καλοί κινητήρες απλά όταν δεν τους φέρεσαι καλά δνε είναι και honda
Χαχα μακάρι γαμωτο.Παντως όλοι οι συνεργειατζήδες (δουλεύω σε ΚΤΕΟ) μου είπαν δώστο τώρα που πιάνει λεφτά.Απο μηχανουργείο μου έδειξε 3 ανοιγμένους κινητήρες εκεί.Η απορία μου είναι αν η ζημιά γίνεται με τα γκάζια,πειράγματα και λάθος συντήρηση (ιμάντα κυρίως) η π.χ αστοχίες υλικού που δε τις γλιτώνεις σε βάθος χρόνου (Ένας π.χ μου είχε πεί οτι επειδή τα χιτώνια έχουν πολύ μικρό κενό ανάμεσα τους,με τον καιρό θα στραβώσουν και θα σπάσει ο κινητήρας.

fiestakias1000

Rookie
MK7.5
Aug 8, 2024
19
3
3
Μοντέλο
MK7.5
ο ιμαντας σιγουρα θελει προσοχη.. Και εγω τώρα ειμαι για αλλαγή. Γενικα ειναι ενας κινητηρας που εαν δεν του πινεις το αιμα δεν εχει θεμα.. Εγω τον πηγα να το παρω ρωτησα τον φιλο και μηχανικο μου αν ειναι καλοι οι κινητηρες και αν αντεχουν και μου ειπε πως ειναι μια χαρα οσο δεν τον πιεζεις συνεχεια.

kos25k

New member
MK7
Jan 11, 2024
77
17
8
Μοντέλο
MK7
ο ιμαντας σιγουρα θελει προσοχη.. Και εγω τώρα ειμαι για αλλαγή. Γενικα ειναι ενας κινητηρας που εαν δεν του πινεις το αιμα δεν εχει θεμα.. Εγω τον πηγα να το παρω ρωτησα τον φιλο και μηχανικο μου αν ειναι καλοι οι κινητηρες και αν αντεχουν και μου ειπε πως ειναι μια χαρα οσο δεν τον πιεζεις συνεχεια.
Για αντοχή σε χρόνο-χιλιόμετρα τι σου είπε;

fiestakias1000

Rookie
MK7.5
Aug 8, 2024
19
3
3
Μοντέλο
MK7.5
Για αντοχή σε χρόνο-χιλιόμετρα τι σου είπε;
Αυτό εξαρτάται από πολλούς τομείς δεν υπάρχει στάνταρ όσο τον συντηρείς σωστά ..εγώ για παράδειγμα αλλάζω λάδια ανά 8000 χιλιόμετρα ..όσο του φέρεσαι καλά δεν θα έχει θέμα ...δεν μου είπε δηλαδή κάτι συγκεκριμένο ...αλλά από όσα έχω διαβάσει φτάνουν τα 200.000χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα

• Like
Αντιδράσεις: Κεραυνός

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,383
237
63
52
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5

Αν δεν το πας πάνω από 2500σαλ, τότε δεν πρόκειται να δεις τη διαφορά με το πρόγραμμα, από εκεί και πάνω συνεχίζει να ανεβάζει πίεση, και άρα ροπή και ιπποδύναμη. Εγώ με το που έβαλα το bluefin κατάλαβα τη -τεράστια- διαφορά μετά από 100μ, και η γυναίκα μου μετά από πολλά χρόνια ούτε που είχε καταλάβει ότι είχα βάλει πρόγραμμα :D

Το είχαμε ψάξει αρκετά όταν βγήκε ο Ecoboost, τα 100αρια με τα 125αρια είχαν διαφορά στη φτερωτή (διαφορετικό κωδικό, άρα λογικά διαφορετικό AR) και τα 140αρια είχαν επίσης άλλη φτερωτή αλλά και διαφορετική φλάντζα (αυτό λογικά για θέμα αντοχής).

• Like
Αντιδράσεις: Peris_G4 and Κεραυνός

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread