Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

gkmanos21

Original poster
Rookie
Apr 17, 2013
11
0
0
Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά.

Έχω εδώ και καιρό ένα πρόβλημα με το αμάξι μου ford fiesta mk7 2009 1.4 βενζίνης. Το πρόβλημα είναι ότι η επιτάχυνση δεν είναι ομαλή και έχει σαν λόξιγκα όταν αφήνω το πόδι μου απ το γκάζι ή όταν το πατώ ελαφρά για να επιταχύνω.

Ποιότητα βενζίνης δεν είναι, γιατί έχω δοκιμάσει πολλά διαφορετικά βενζινάδικα και απλή και premium.

Πριν 2 βδομάδες το πήγα στην αντιπροσωπία για να κάνουν μια ανάγνωση εγκεφάλου αλλά δεν έβγαλε κάποιο κωδικό ούτε μπόρεσαν να αναπαράγουν το πρόβλημα (σχεδόν ποτέ δεν μπορούν λες και το κάνουν επίτηδες ) και απλά έκαναν έναν καθαρισμό πεταλούδας αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Υποπτεύομαι 3 πράγματα.
1)TPS (Throttle Position Sensor): Αισθητήρας θέσης πεταλούδας τον οποίο δεν μπορώ να βρω πάνω στην πεταλούδα γιατί έχει ένα ενιαίο μαύρο πλαίσιο στην φύσα.
2)AAP (Accelerator Pedal Position Sensor): αισθητήρας που βρίσκεται στο πετάλι γκαζιού και δίνει την θέση του πεταλίου στον εγκέφαλο.
3)TMAP (Thermal Manifold Absolute Pressure): αισθητήρας μέτρησης αέρα και θερμοκρασίας στην πολλαπλή εισαγωγής.

Έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα ή γνωρίζει να μου πει;

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
463
9
18
36
Athens
Μοντέλο
MK7
Όταν πατάς γκάζι επιταχύνει κανονικά ή κόβει λες και άφησες το γκάζι? Κάτι παρόμοιο μου έκανε σε opel corsa και ήταν ο αισθητήρας λ.

gkmanos21

Original poster
Rookie
Apr 17, 2013
11
0
0
Στην αρχη κανει 1-2 τιναγματα και μετα επιταχυνει κανονικα. Στα 7 χρονια που το εχω 2-3 φορες μου εχει κανει αυτο που λες να παταω και να μην κανει τιποτα, μονο μεχρι 2000 στροφες

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
463
9
18
36
Athens
Μοντέλο
MK7
Αν θυμάμαι καλά από άλλα post (μπορεί και να κάνω λάθος), έλεγαν τα παιδιά ότι κάποιοι αισθητήρες δεν περνάνε από τον εγκέφαλο και ίσως για αυτό να μην βλέπουν κάτι στη Ford αλλά αυτό πρέπει να μας το επιβεβαιώσουν.

gkmanos21

Original poster
Rookie
Apr 17, 2013
11
0
0
Οκ να σαι καλά θα περιμένω επιβεβαίωση σ αυτό.

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Κάνε έναν έλεγχο στην πολλαπλή μήπως έχει κάποια διαρροή και τραβάει αέρα από κάπου, πέρα από την πεταλούδα γκαζιού π.χ. τρυπημένο σωληνάκι υποπίεσης.

gkmanos21

Original poster
Rookie
Apr 17, 2013
11
0
0
οκ ευχαριστω θα το κοιτάξω κ αυτό και θα σου πω

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Μάλλον μυρίζει καμμενος "λ". Έχε το νου σου και σ' αυτό. "Κοψίματα" στο mk7 προέρχονται από εκεί.
Αν θυμόσουν και κωδικό βλάβης...

gkmanos21

Original poster
Rookie
Apr 17, 2013
11
0
0
Δεν εχει κανεναν κωδικο βλαβης το γραφω και στο κειμενο

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Σωστά, εγώ κατάλαβα λάθος ότι κάτι έβγαλε αλλά δεν ήξεραν να το αιτιολογήσουν.

gkmanos21

Original poster
Rookie
Apr 17, 2013
11
0
0
Οποτε μεχρι τωρα εχουμε 3 αποψεις για αισθητηρα λ και 1 για σωληνες υποπιεσης. Ο λ καθαριζεται με καθαριστικό υγρο καρμπιρατερ μπας και το σωσουμε; ειναι ενας ή δυο; ενας πανω στην εξαγωγη πισω απ τον κινητηρα και ενας στη σωληνα της εξατμησης απο κάτω κοντα στον καταλύτη;

tzimo

New member
Nov 11, 2013
85
0
0
40
Αθήνα
το ιδιο θεμα εχω κι εγω αλλα μονο  στις 2 πρωτες γκαζιες οταν βαζω μπρος και μετα στρωνει. Πιστευα οτι το κανει επειδη ειναι κρυο το αμαξι αλλα με αυτα που διαβαζω ανησυχω!

gkmanos21

Original poster
Rookie
Apr 17, 2013
11
0
0
εμενα μου το κανει συνεχεια φιλε μου αλλα οταν ειναι κρυο σαφως το κανει πιο πολυ

dj lepe

Rookie
May 16, 2011
37
0
0
φιλε μηπως ειναι τρομπα βενζινης? το εχει δεσει η φορντ το κολπο απο το φοκους και φυσικα το πασαρε κ στο φιεστα!!δεν μου κανει εντυπωση.να μην δουλεψουν και λιγο τα ανταλλακτικα?  :mad:  :mad: ντροπη τους . το παθα αλλα εμαθα πως ποτε ξανα μινι αμαξι.αν θες να λες πως εχεις εργαλειο θα πρεπει να πληρωσεις τουλαχιστον 10 χιλιαρικα παραπανω απο οτι κανει το φιεστα για να σαι πιο σιγουρος κ οχι φιλαρακι με το συνεργειο..8 στις 10 φορες για μενα ισχυει.ξενερα φουλ με 280 ευρω ο πληρωσα. :mad:  :mad:

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
9
23
40
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Συγγνώμη αλλά το fiesta δεν έχει πρόβλημα στην αντλία βενζίνης όπως τα focus.Καμία σχέση τα 2.
Αν σου έτυχε η αντλία μάλλον ήσουν άτυχος

dj lepe

Rookie
May 16, 2011
37
0
0
:'( εγω τουλαχιστον ξερω αλλα 4 ατομα που αντιμετωπισαν το ιδιο προβλημα κ πηγαμε στο ιδιο συνεργειο.λυπαμαι δεν το θεωρω ατυχια ουτε αστοχια ουτε λαθος βενζινη κλπ.παγια τακτικη για να δουλεψουν τα ανταλλακτικα. :mad: :mad: :mad: :mad: σα δεν ντρεπονται.να ζητανε ακριβη τιμη ξερουν.να φτιαξουν κατι ποιο σωστο τπτ!!

dj lepe

Rookie
May 16, 2011
37
0
0
εγω παιδια παντως το επαθα ξημερωματα στο κατηφορικο κομματι του δομοκου λαμιας για οποιον γνωριζει το μερος, κ δεν μπορουσα να κανω προσπεραση ταξιδι τωρα ετσι !!δεν μενεις η δε σε αφηνει και κανεις στη ακρη μην τρομαξετε.πας μετρας  την ποσοτητα βενζινης που στελνει στο μοτερ κ βλεπεις απο κει και περα αν ειναι αντλια βενζινης.αυτα απο εμενα.  :( να μην σου τυχει ειναι .

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
6
38
41
νεα αγχιαλος
ειχα ενα παρομοιο προβλημα και εγω παλιοτερα και ηταν απο τον map sensor. ηταν γεματος λαδι και καθαριστηκε και δεν ξαναπαρουσιασε προβλημα.
σε πολλα zetec οπως ειναι και το δικο μας μοτερ ειχαν θεμα με την βαλβιδα pcv και τραβουσαν λαδι στην εισαγωγη

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread