Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

John_V

Member
Apr 25, 2016
114
0
16
46
Ηράκλειο
Νομίζω πως είναι το ίδιο με πριν σε βάρος.
Δεν το οδήγησα στο δρόμο μην του κάνω χειρότερη ζημιά ή μπλοκάρει τελείως

John_V

Member
Apr 25, 2016
114
0
16
46
Ηράκλειο
Λοιπόν... το εβγαλα στο δρόμο και όντως είναι πιο βαρύ απο πρίν. Επίσης οταν κανω δεξιά κάνει ένα τάκ και προς τα αριστερά πάλι το ίδιο, το οποίο το νιώθω στην κρεμαγιέρα.
Όταν στρίβω να κανω αναστροφή, δονείται ολόκληρο το τιμόνι, λές και έχει ο δρόμος χαλίκια.

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
To έχω σπρώξει/στρίψει στο πάρκινγκ άπειρες φορές με σβηστό τον κινητήρα. Δε μου έχει κάνει κάτι. Πολύ περίεργο αυτό που σου παρουσίασε. Μου κάνει εντύπωση και δε μπορώ να σκεφτώ τι να συνέβη.
Μήπως κατά το service κάτι να κουνήθηκε, μήπως δεν πατάνε καλά οι ιμάντες, μήπως οι σωληνώσεις του υ/τ μετακινήθηκαν; Σήκωσέ το και ξαναρίξε μια προσεκτική ματιά.
Μήπως απλά ήταν η ώρα του να βγάλει κάτι με το υδραυλικό τιμόνι;

John_V

Member
Apr 25, 2016
114
0
16
46
Ηράκλειο
Όλα τα έλεγξα ξανά και ξανά μάταια.
Σήμερα το πρωί άδειασα το λάδι(έβγαλε και κενά αέρα) και έβαλα νέο με σχολαστική διαδικασία να γινει καλή εξαέρωση.
Με μια γρηγορη δοκιμή τα συμπ΄τωματα είναι πιό ήπια και ένα ελαφρύ χτύπημα στο δεξιά αριστερά (σαν ακρόμπαρο με τζόγο)παραμένει. Θα δείξει μετά απο κάποια χιλιόμετρα οδηγησης.
Το ότι προφανώς ήρθε η ώρα του και ήταν σύμπτωση μου επιμένει και ο πατέρας μου  :D 

mk6car

Pro Member
Dec 22, 2018
673
154
43
Μοντέλο
MK6
συγνώμη αλλά είναι λογικό να κάνει και λίγο έτσι... τωρα σίγουρα η αλλαγή των λαδιών βοηθάει αλλα αυτο που ακους ίσως να μην είναι ακριβώς απο το τιμόνι..

John_V

Member
Apr 25, 2016
114
0
16
46
Ηράκλειο
kostg said:
Αλήθεια, πόσα χιλιόμετρα το έχεις φτάσει;

Κοντευει τις 200.000χλμ
Μόλις γυρισα απο μεγάλη διαδρομή και μπορώ να πω οτι γλύκανε αρκετά.

[/quote]
mk6car said:
συγνώμη αλλά είναι λογικό να κάνει και λίγο έτσι... τωρα σίγουρα η αλλαγή των λαδιών βοηθάει αλλα αυτο που ακους ίσως να μην είναι ακριβώς απο το τιμόνι..

Την περασμένη εβδομάδα το πέρασα απο κτέο (φίλος ο ελεγκτής) και μου είπε όλα άριστα απο κάτω με μηδέν τζόγους.

stathis M

Member
Dec 5, 2012
224
1
18
Αν αλλαξες υγρα υδραυλικου ετσι εκανε και εμενα και τις 3 φορες που τα εχω αλλαξει.

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Μακάρι να είναι καλύτερο τώρα και να μη χρειαστεί να μπεις σε περισσότερα έξοδα. Εγώ το έχω φτάσει 255.000 και δεν έχω αλλάξει ποτέ υγρά. Έχω μπει στο τρυπάκι να τα αλλάξω αλλά πρέπει να πετύχω και τον μηχανικό σε φάση που θα το κάνει.

Υ.Γ. Υπάρχει άραγε κανένα βίντεο στο youtube για τη διαδικασία; Είναι μανίκι γενικά;

John_V

Member
Apr 25, 2016
114
0
16
46
Ηράκλειο
Σήμερα με επίσης μεγάλο δρομολόγιο, το τιμονάκι έστρωσε μια χαρά και δεν παρουσιάζει το παραμικρό.
Πολύ πιθανόν να ηταν το λαδι της μανας του (σιγά μην το είχε αλλάξει ο πρώτος).
Οπότε με το "ζορισμα" που εστριψε σβηστό, πήρε μαζί με αέρα και βρώμικο "λασπώδες" λάδι με αποτέλεσμα να μου κάνει τόσο κραδασμό και μάγκωμα.

Είναι τόσο απλό που μεγάλη βλακεία μου, να μην το εχω αλλάξει εδω και 5 χρονια που εχω το αμαξι.
Κώστα δές ενα βιντεάκι που με βοήθησε στην αλλαγή.

https://www.youtube.com/watch?v=uA5nxokfr2g

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread