Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

dimitridegrecia

Original poster
New member
MK7
Nov 8, 2017
65
5
8
35
Μοντέλο
MK7
LOCATION
Athens
Φίλτατοι συμφορουμίτες,
Τον τελευταίο καιρό ακριβώς στις 2000 σ.α.λ. μου κάνει μια δόνηση η εξάτμιση σαν να ακουμπάνε μέταλλα και να συντονίζουνε. Στις 2100 δεν ακούγεται, στις 1900 δεν ακούγεται...Ο μηχανικός μου μου είπε το σπιράλ φταίει και να πάω σε εξατμισά...μιας και θα πάω βέβαια, έλεγα να βάλω και μια απόληξη στην εξάτμιση γιατι με ξενερώνει που ενώ είναι το 1.6, μοιάζει με ντιζελ με την μαμά εξάτμιση κάτω από το diffuser. Μήπως να βάλω τελικό κι αν ναι πόσο θα μου πάει αν πάω π.χ. exhaust center; Επίσης τα σπιράλ έχουνε κάποια διαφορά σε υλικό ή χρήση (αγωνιστικό κτλ) ή είναι όλα universal; Ευχαριστώ!!!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Πιθανότατα είναι το σπιράλ γιατί κάτι τέτοια έκανε και στο δικό μου και το άλλαξα πρόσφατα στην exhaust center. Ειδικά αν "ζορίσεις" το αυτοκίνητο σε καμιά ανηφορική ράμπα, θα το καταλάβεις σίγουρα. Ο υπεύθυνος εκεί μου έδωσε δύο επιλογές, το φθηνό απλό σπιράλ για να κάνω τη δουλειά μου και το πιο ακριβό ενισχυμένο. Αν κάνεις αναζήτηση στο internet θα δεις ότι όντως υπάρχει τέτοια κατηγοριοποίηση στους εξατμισάδες. Προσωπικά επέλεξα το ενισχυμένο, προκειμένου να μη με ξανααπασχολήσει αυτό το θέμα (ήδη το εργοστασιακό άντεξε κοντά 230.000χλμ). Όσον αφορά το τελικό, είναι απλά τα πράγματα. Θέλεις ελεύθερο (θορυβώδες) τελικό; Το αλλάζεις. Θέλεις την ησυχία του εργοστασιακού, με ίσως λίγα διακριτικά σκασιματάκια (λόγω απόληξης θα ακούγονται περισσότερο). Κρατάς το εργοστασιακό και βάζεις μπούκες. Επίσης το δικό σου (1.6) πρέπει να έχει και μεσαίο. Μπορείς να το βγάλεις και να το αντικαταστήσεις με απλή σωλήνα. Θα ακούσεις και λίγη παραπάνω "διακριτική" φασαρία.
 

dimitridegrecia

Original poster
New member
MK7
Nov 8, 2017
65
5
8
35
Μοντέλο
MK7
LOCATION
Athens
Σε ευχαριστώ admin! Δεν θέλω θορυβώδες, ένα διακριτικό μπασάκι δεν έχω θέμα βέβαια αλλά μη πάρω και διαζύγιο! Θα πάω από εκεί να ρωτήσω! Παίζει να θυμάσαι τιμές σε απλό και ενισχυμένο που λες; Απ'ότι είδα το σπιράλ είναι κολλημένο στην πολλαπλή, οπότε θέλει κόψιμο και συγκόληση ε;
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Έχει πλακάκι στο χταπόδι και ξεβιδώνει. Κοφτης θα μπει στην άλλη πλευρά, της σωλήνας δηλαδή.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread