Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

andrnith

Original poster
Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
johnD said:
Πολλές φορές σε καινούργιο αυτοκίνητο μπορεί να χαθεί η ευθυγράμμιση. Επίσης μπορεί να το χτύπησες σε κάποια λακκουβα ή αν ανεβαίνεις πεζοδρόμια.
Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα, κάνεις μια ευθυγράμμιση και τέλος.
Γιάννη τελικά έγινε το Service χθες, έγινε ευθυγράμμιση και είναι όλα ρολοί.
 

andrnith

Original poster
Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
Όσο αφορά το χτύπημα που ακούμε όλοι μας στρίβοντας, ξεψάχνισε όλο το μπροστά σύστημα ξανά έσφιξε ότι είδους ημίμπαρο, ακρόμπαρο κτλ υπάρχει καθώς και δίσκους με τακάκια. Ελέγχτηκε όλο αλλά δε βρέθηκε κάτι. Του είπα για τα τακάκια και τα τσέκαρε χωρίς να έχουν φαγωθεί ή να έχουν κάτι άλλο. Δεν υπάρχει φόβος ασφάλειας με διαβεβαίωσε καθώς όλα ήταν εντάξει. Καταλήξαμε ότι αν είναι κάτι θα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και αν χειροτερέψει ο θόρυβος να πάω να το αφήσω να το ξαναδούν και αφού υπάρχει η εγγύηση θα γίνουν όλα.
 

nosdi

Newbie
Jan 1, 2018
5
0
1
μαλλον το ιδιο ηχο ακουω και εγω με 12.000χλμ titanium 100ps...κανει ενα τσακ τσακ οταν παω να στριψω με χαμηλη ταχυτητα και χωρις να παταω φρενο....ο ηχος γινεται εντονοτερος οταν σταματαω για να παρκαρω βαζοντας οπισθεν....ειχες καποια εξελιξη με το δικο σου?
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Εφόσον όλα τα άλλα είναι ΟΚ εγώ θα σας πρότεινα να κάνετε έναν έλεγχο και στα top-mounts των μπροστινών αμορτισέρ. Γιά να γίνει σίγουρος έλεγχος πρέπει να βγούν τα αμορτισέρ (που μάλλον το βαριούνται) αλλά κάποιος γνώστης (όχι εξουσιοδοτημένος) μπορεί να έχει μία ένδειξη και με τα αμορτισέρ στην θέση τους . Εγώ όσες φορές δεν έβγαλα άκρη με εξουσιοδοτημένο (όσο ήμουν στην εγγύηση) απευθύνθηκα σε εξωτερικό μηχανικό.
 

andrnith

Original poster
Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
nosdi said:
μαλλον το ιδιο ηχο ακουω και εγω με 12.000χλμ titanium 100ps...κανει ενα τσακ τσακ οταν παω να στριψω με χαμηλη ταχυτητα και χωρις να παταω φρενο....ο ηχος γινεται εντονοτερος οταν σταματαω για να παρκαρω βαζοντας οπισθεν....ειχες καποια εξελιξη με το δικο σου?
οχι δεν είχα κανένα νεότερο, με εχουν διαβεβαιώσει οτι έχει γίνει έλεγχος παντού και δεν υπάρχει πρόβλημα.. Η αλήθεια έιναι πως ή το έχω συνηθίσει ή έχει μειωθεί πλέον στα 20.000 χλμ. Ωστόσο και σε Corsa της οικογένειας το κάνει και αυτό όχι τόσο η αλήθεια είναι αλλα το κάνει.. οπότε θεωρώ οτι δεν είναι τίποτα.. Εξάλλου εφόσον έχουμε εγγύηση μη φοβάσαι τίποτα!
Συμφωνώ με τον fiesta77 αν θες οποσδήποτε να το βρεις και δε βγαζεις άκρη με την αντιπροσωπεία πήγαινε και μια βόλτα απο κάποιο εξωτερικό μηχανικο..
 

meletist

Newbie
May 20, 2018
1
0
1
Καλησπερα κ απο εμενα εχω fiesta st line 125 του 2018.σημερα πηγα σε εξουσιοδοτημενο ford και η απαντηση ηταν πως ολα ετσι κανουν.το γνωριζουν χωρις κατι συγκεκριμενο.αν εχετε κατι νεοτερο να το αναφερετε.
 

scofield12345

Newbie
Oct 7, 2018
6
0
0
Κάνει και σε μένα τον ίδιο τριγμο!
Το περίεργο είναι ότι το κάνεις όταν πατάω φρένο και στρίβω.
Όταν απλώς στρίβω χωρίς φρένο κανένα πρόβλημα!!!
Καμία βοήθεια;
 

manos.m

Administrator
Hero Member
Mar 22, 2015
1,281
47
48
33
Νέο Ηράκλειο
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK6.5
Παιδιά Το club Μας εδώ και αρκετό καιρό έχει συνεργασία με την Ford Motor Hellas.  Στείλτε κάποιος που μπορεί να περιγράψει καλά ένα mail εδώ για να μπορέσουμε να πρροθησουμε το πρόβλημα. Σας δίνω το σχετικό link ...

http://www.fiestamaniacs.gr/forum/http://fiestamaniacs.gr/phpbb5/viewtopic.php?t=2
 

John_V

Member
Apr 25, 2016
114
0
16
43
Ηράκλειο
Και εγω αντιμετώπιζα το ίδιο θέμα για καιρό έψαχνα, ενω το πήγα και σε διάφορα συνεργεία τα οποία με ευκολία μου έλεγαν οτι ειναι η κρεμαριέρα.
Το πρόβλημα το ανακάλυψα τελικά σε ένα απειροελάχιστο "κενό" που υπάρχει ανάμεσα στα πάνω παξιμάδια των αμορτισέρ μπροστά.
Ενώ σφίγκουν, τερματίζουν στην πατούρα του καλαμιού και το ελάχιστο αυτό κενό κανει την όλη ιστορία.
Δεν ειναι επικίνδυνο, αλλα πολύ εκνευριστικό στην αίσθηση του τιμονιού.
Η λύση για μένα ηταν μια ροδέλα 1.5 χιλιοστό περίπου,καλό σφίξιμο και τέλος το πρόβλημα.

ΥΓ. Αν σηκωθούν οι τροχοί στο αμαξι και απο ψηλό σημείο τραβήξετε και σπρωξετε δυνατα το ελατήριο, θα ακουστεί ο θορυβος αυτός, εφόσον και το δικό σας θέμα είναι εκεί. Και εννοείται οταν ξεβιδώσετε τα παξιμαδια απο πάνω, να παταει το αμαξι κατω στο εδαφος.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Γιάννη, εννοείς τη βίδα που βιδώνει το εμπρός αμορτισέρ στη βάση του ή τις τρεις βίδες που βιδώνει η βάση του αμορτισέρ στο σασί; Αν και εδώ συζητάμε για τα μκ8, ωστόσο δε νομίζω να έχουν τραγικές διαφορές στην υλοποίηση του όλου συστήματος ανάρτησης.

Δεν έχω κάποιο περίεργο ήχο στο δικό μου, πληροφοριακά κάνω την ερώτηση.
 

AweSome

New member
Jul 15, 2019
75
1
8
32
ΧΑΝΙΑ
Ακούω τον θόρυβο αυτόν σε mk8 έχω πάει δυο φορές στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι είναι τα τακάκια,και ότι είναι φυσιολογικό,μάλιστα μ λέει μπορεί όταν αλλάξεις τακάκια ή μεταξύ πλάκας ουι μπορεί να βάλεις aftermarket τακάκια και να μην το κάνει! Μου είπαν έχουν πάει κ άλλοι γι αυτό κι ότι δεν είναι τπτ !! Εγώ βέβαια δεν ακούω το θόρυβο σταματημένος με φρένο και κόβοντας το τιμόνι ! Το ακούω μόνο εν κινήσει κόβοντας το τιμόνι σε χαμηλές ταχύτητες και όχι πάντα !! Είναι ο ίδιος θόρυβος π κάνει όταν με λίγα χιλιόμετρα πατήσεις απότομα το φρένο μέχρι να ακινητοποιηθεί,ακούγεται ένας τριγμος !!
 

Kostaspilitsis

Hero Member
Rookie
Mar 16, 2018
20
0
0
Commando4410 κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω και μου παρουσιάζεται όπως παρουσιάζεται και σ εσένα. άργησα λίγο είναι η αλήθεια να δω κάτω από ποιες συνθήκες το κάνει αλλά δεν πειράζει. υπάρχει μία ομάδα στο facebook για τα fiesta και σε μία ανάρτηση αναφέρεται ακριβώς αυτό το πράγμα (για mk8 εννοείται). κάποιος που το είχε το αντιμετώπισε, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον, βάζοντας μία "πάστα" στα τακάκια στην αντιπροσωπία. δεν έχω ασχοληθεί με το δικό μου ακόμα για να σου πω αν διορθώθηκε ή όχι.
 

Giorgosdam

Rookie
May 15, 2019
30
1
8
Το ιδιο προβλημα και εγω. Εχω 29.000χλμ και μου το κανει τον τελευταιο μηνα. Το εμφανιζει οταν σταματημενος η κινουμενος με πολυ μικρη ταχυτητα στριβω αποτομα δεξια η αριστερα. Στον ford μου ειπαν οτι ειναι φυσιολογικο και ειναι ο τζογος της κρεμαγιερας. Βεβαια ειμαι απολυτα σιγουρος οτι δεν το εκανε εξαρχης
 

Kostaspilitsis

Hero Member
Rookie
Mar 16, 2018
20
0
0
Giorgosdam θα το δοκιμάσω και στο δικό μου να στρίψω απότομα το τιμόνι. αλλά εμένα το κάνει, αρκετές φορές και όχι πάντα, όταν πατάω φρένο και στρίβω το τιμόνι (όχι απότομα, κανονικά όπως να στρίψεις σ ένα στενό π.χ.) και πάντα εν κινήσει. όταν δεν πατάω φρένο δεν το κάνει ποτέ, τουλάχιστον όχι ακόμα που χει σχεδόν 17.000χλμ.
θα σου πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο κανά 2 αντιπροσωπίες ακόμη έτσι να ρωτήσεις πρώτα και αν δεν το θεωρούν φυσιολογικό να πας.
 

andrnith

Original poster
Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
Όπως το λέει ο κώστας ισχύει  και με μένα. Το ακούω μόνο εν κινήσει μόλις πατήσω φρένο και στρίψω. Εν τω μεταξύ εμένα μου το κάνει από τις 16000 χλμ, τώρα εχω 30000 και έχει μειωθεί στο ελάχιστο, ίσα που ακούγεται.
 

AweSome

New member
Jul 15, 2019
75
1
8
32
ΧΑΝΙΑ
Εμένα στη φορντ μου είπαν είναι από τα τακάκια και ότι έχουν πάει και αλλά mk8 για τον ίδιο λόγο! Έχω 33k χλμ και μου το κάνει σίγουρα απ τα 10k.Ολα τα χιλιόμετρα που έχω κάνει είναι εθνική οδός  και τα είδε και μ είπε ειναο καινουρια ακόμα τα τακάκια μου! Πιστεύω να μειωθεί όσο τρώγονται τα τακάκια!Αφου το κάνουν όλα πιστεύω δεν είναι κάτι ανησυχητικό !!
 

Giorgosdam

Rookie
May 15, 2019
30
1
8
Πηγα το Σαββατο σε αλλο συνεργειο ford. Ελυσε τον κατω συνδεσμο του αξονα του τιμονιου κ λιπανε το πολυσφηνο. Ο θορυβος μειωθηκε αλλα υπαρχει ακομα. Στο επομενο σερβις θα πω να το ξαναδουν. Μαλλονπροκειται για το πολυσφηνο οπου ενδεχομενως εχει αρκετο τζογο
 

Giorgosdam

Rookie
May 15, 2019
30
1
8
Τελικα αλλαχτηκε εντος εγγυησης ο αξονας του τιμονιου κ ο θορυβος σταματησε. Φαινεται οτι ακομα δεν εχει καταφερει η ford να διορθωσει ενα γνωστο προβλημα της προηγουμενης γενιας
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread