Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Oβαλ ηχεια 5Χ7 η 6Χ8 και βεβαια υπαρχουν απλα δεν τα εχουν ολα τα μαγαζια μιας και δεν εχουν πολυ ζητηση,γι'αυτο σου ειπε οτι δεν υπαρχουν για να σου πουλησει αλλα.Η πατεντα που σου ειπε αυτος δεν ειναι τπτ αλλο παρα απο ενα πλαστικο οβαλ με στρογγυλη τρυπα στο μεγεθος του ηχειου με κοστος το πολυ 15€ το ζευγαρι.Ελενη διαβασε την πρωτη σελιδα για το πως λυνονται οι πορτες,αν λες για την χειρολαβη που τραβαμε την πορτα αν τα εχεις λυσει ολα τα αλλα σωστα αυτη ειναι προαιρετικη και να μην την βγαλεις η πορτα ξεκουμπωνει.

elenifiesta

New member
Nov 26, 2010
76
0
0
την διαβασα την πρωτη σελιδα..εμενα μου κραταει κοντρα στο κεντρο ισως θελει κινηση αλλη οταν ξεκουμπωνω την πορτα...οσοναφορα τα ηχεια θα ψαξω τα ιδια οπως τα μαματα αλλα πιο πολλα βατ..εχεισ υποψη σου κανενα μαγαζι με ηχεια και τετοια γιατι πολυκαταστηματα δεν εχουν τα οβαλ αυτα που ειχει το φιεστα 5χ7 η 6χ8

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Κατω απο την χειρολαβη εχει ενα πλαστικο πλαισιο που ξεκουμπωνει ειναι αυτο που φαινετε στην πρωτη φωτογραφια,μηπως δεν εχεις βγαλει αυτο?Για μαγαζια δες στην δευτερη σελιδα του θεματος την Απάντηση #11 .

kamprior

Rookie
Σεπτ. 21, 2010
23
0
0
39
Καβάλα
elenifiesta said:
την διαβασα την πρωτη σελιδα..εμενα μου κραταει κοντρα στο κεντρο ισως θελει κινηση αλλη οταν ξεκουμπωνω την πορτα...οσοναφορα τα ηχεια θα ψαξω τα ιδια οπως τα μαματα αλλα πιο πολλα βατ..εχεισ υποψη σου κανενα μαγαζι με ηχεια και τετοια γιατι πολυκαταστηματα δεν εχουν τα οβαλ αυτα που ειχει το φιεστα 5χ7 η 6χ8

βασικα αν μπορω να βοηθησω καπως θα σου συνηστουσα κάποια πραγματα απο την μικρη μου εμπειρια που εχω στα ηχοσυστηματα.
1) με ενα μικρο προσθετο στην βαση των μαμα ηχειων μπορεις να βαλεις στρογγυλα ηχεια αν θελεις τα οποια θα ειναι 6'' και τα βρισκεις αφθονα στην αγορα και σε καλές- προσιτές τιμές.
2)η γνωμη μου ειναι εφοσον εχεις 5θυρο οπως εγω, μην τρυπας καπελιερα αλλα βαλε ηχεια σστις πισω πορτες και θα εχεις πολυ καλη καλυψη. εκτος αν θες να εχεις 6 ηχεια οπως εγω απότε τρύπα καπελιέρα η εταζερα πως την λετε.
3) μην κοιτας μεγάλα ηχεια(π.χ 250 watt ) εφοσον θα τα οδηγήσεισ απο την πηγή και δεν θα μεσολαβήσει ενισχυτής. μια καλή πηγή-ντιβιντι οδηγει 4χ40watt οπότε καταλαβαίνεις οτι δεν θα έχεις την αποδοση που περιμεένεις.
4)οταν κοιτάς για ηχεία να κοιτάς τα watt ανα rms που αποδίδει το ηχείο. το οτι ενα ηχείο γράφει 250 watt σημαίνει οτι μέχρι εκείνο το σημείο μπορεί να φορτωθεί(μέσω ενισχυτή φυσικά). η ακριβής απόδοση του αποδίδεται σε rms.
5)έχω κάνει μια παράθεση με τιμές και μάρκες στο θέμα "subwoofer", αλλα αναφέρομαι σε πλήρες ηχοσύστημα, στην περιπτωσή σου θα σύστηνα κάτι σε cadence ή vibe αλλά αυτή είναι η ταπεινή μου γνώνη και η απόφαση δική σου.
αν σε κάτι απο τα ανωτέρω έχω λάθος ή έχω παρερμηνεύσει κάτι ζητώ συγνώμη!!!

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Συμφωνω με οσα εχει γραψει ο kamprior.Αυτο ειναι το προσθετο(η πατεντα που σου ειπαν) για να μπουν στρογγυλα ηχεια στην θεση των οβαλ
http://www.gelisound.gr/ViewShopProduct2.aspx?Id=254830

elenifiesta

New member
Nov 26, 2010
76
0
0
λοιπον παιδια βρηκα εναν μαστορα και μου ειπε οτι εχει 5χ7 (επιτελους)..στα 90 ευρω οσα μου ειχατε πει (ειστε φοβεροι)....μαζι με τοποθετηση ... αλλα εκανα κατι αλλο που φαινεται τελειο και θελω την γνωμη σας....εβαλα οθόνες dvd στα προσκεφαλα οδηγου και συνοδηγου

elenifiesta

New member
Nov 26, 2010
76
0
0
παιδια αλλη φαση σταματανε στο δρομο και κοιτανε!!!το προτεινω οποιος εχει dvd μπροστα να το κανει.....πωπω εχω τρελαθει αυριο θα βαλω και τα ηχεια...ααα μου ειπαν 75 rms ..καλα ειναι 5χ7 τα δικα του

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Mια χαρα σε βρισκω,βαλε μας και καμια φωτο να δουμε οποτε μπορεσεις.Η τιμη για τα ηχεια μια χαρα ακουγεται μαζι με τοποθετηση,τι μαρκα ειναι?.Βεβαια απο εδω και περα να προσεχεις που αφηνεις το αμαξι σου.

elenifiesta

New member
Nov 26, 2010
76
0
0
μου ειπαν με 60 ευρω 60 rms αλλα εχω βρει και με 90 ευρω 70 rms..χμμμ ποια να βαλω ρε pitbull

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Eλενη να σου πω την αληθεια τα rms δεν μου λενε τιποτα.Ξερεις τι μαρκα ειναι τα ηχεια που σου εχουν προτεινει?Εγω θα ελεγα σε ενα σετ διαιρουμενα(με ξεχωριστο twitter)οπως τα παρακατω.
http://www.gelisound.gr/ViewShopProduct2.aspx?Id=376989

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Ελένη, ένα πράγμα που πρέπει να ρωτάς είναι και η μάρκα, πχ υπάρχουν διαιρούμενα MB-Quart (6x8") που κοστίζουν 260 ευρώ, αντίστοιχα Hertz ή Cadence που κοστίζουν 140 ευρώ. Επίσης Focal (της Hi End σειράς) με 600+ ευρώ. Αν είναι κουκου-ρουκου, μην περιμένεις να ακούσεις και διαφορά, πιθανόν να είναι και χειρότερα από αυτά που έχεις τώρα... Να ξέρεις πως και στον ήχο ότι δίνεις παίρνεις...

elenifiesta

New member
Nov 26, 2010
76
0
0
αυτο λεω ρε παιδια καλυτερα να το αφησω ετσι..αν δεν βαλεις σαμπ και ενισχυτη ολα ταλλα αστα να πανε...αα ναι και πανελ

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]12, Δεκέμβριος, 2010, 22:01:51[/time]
ναι ρε φιλε ομως δεν θα δωσω 200 και 500 ευρω για δυο ηχεια μπροστα δεν τρελαθηκα

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1292184115[/time]
εγω θελω να αλλαξω τα μπροστα τα μαματα και να βαλω καλυτερα αυτο...εχω και ταζιερα οβαλ καλα ειναι..απλα τα μπροστα μπουκωνουν αφου ειναι τη πλακας

kamprior

Rookie
Σεπτ. 21, 2010
23
0
0
39
Καβάλα
elenifiesta said:
αυτο λεω ρε παιδια καλυτερα να το αφησω ετσι..αν δεν βαλεις σαμπ και ενισχυτη ολα ταλλα αστα να πανε...αα ναι και πανελ

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]12, Δεκέμβριος, 2010, 22:01:51[/time]
ναι ρε φιλε ομως δεν θα δωσω 200 και 500 ευρω για δυο ηχεια μπροστα δεν τρελαθηκα

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]12, Δεκέμβριος, 2010, 22:01:55[/time]
εγω θελω να αλλαξω τα μπροστα τα μαματα και να βαλω καλυτερα αυτο...εχω και ταζιερα οβαλ καλα ειναι..απλα τα μπροστα μπουκωνουν αφου ειναι τη πλακας

μεγαλη επενδυση κανεις κοπελια. οι οθόνες στα προσκεφαλα αναδιπλώνονται? αν όχι ίσως έπρεπε να ψαξεις για προσκέφαλα με κάλυμα οθόνης για να τα προφυλάξεις απ τους επίδοξους ..... ! Σίγουρα είναι πολύ ωραίο να προσφέρεις θέαμα στους απο πίσω αλλα όσο πιο πολλά φορτώσεις στο αμάξι σου τόσο πιο ευάλωτο το κάνεις. και καλό είναι αν δεν έχεις συναγερμό να βάλεις ένα με καλή εμβέλεια να είσαι λίγο ήσυχη. δυσκόλεψαν οι εποχές και αυξήθηκε η ήδη υπάρχουσα εγκληματικότητα.

elenifiesta

New member
Nov 26, 2010
76
0
0
εννοειται οτι εχω βαλει συναγερμο..τις καλυπτω το βραδυ τις οθονες... παντως οι οθονες ειναι φοβερες και ειναι κατι που δεν το βλεπεις συχνα...

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1292261841[/time]
και μαλιστα συναγερμο με τηλεειδοποιηση..μην αγχωνεσαι..

xr

Member
Dec 5, 2010
113
0
16
Νοτια προαστια
Επειδη θα αλαξω τα μεγαφωνα κ εγω ,σημερα κατεβηκα αθηνα κεντρο και βρηκα coral με 70 κ 120 ευρω στοα φεξη και HERTZ σε αλλο μαγαζι 75 ευρω.Μιλαμε παντα για διασταση 5' 7''.Θα σκεφτω τι θα παρω.Παντως τα coral τα ειχα σε punto gt που ειχα , μπροστα διαιρουμενα κ με ενισχυτη κ παιζανε καλα.

elenifiesta

New member
Nov 26, 2010
76
0
0
εγω βρηκα ηχεια για μπροστα 5χ7 70 rms 70 ευρω μαζι με τοποθετηση τωρα δεν θυμαμαι τι μαρκα ειναι αλλα θαναι σιγουρα καλυτερα απο τα μαματα 25 rms

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread