Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
ναι αλλα μου φαινεται με την χοανη ψοφαει παρα παρα πολυ.ισως με τον παπα
συνελθει λιγο.
σκεφτομαι να μην βαλω καθολου φιλτρο μεσα και να βαλω...μην γελασετε...ενα κομματι
καλσον στην θεση που περναει ο αερας

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
southern said:
ναι αλλα μου φαινεται με την χοανη ψοφαει παρα παρα πολυ.ισως με τον παπα
συνελθει λιγο.
σκεφτομαι να μην βαλω καθολου φιλτρο μεσα και να βαλω...μην γελασετε...ενα κομματι
καλσον στην θεση που περναει ο αερας

καλυτερα σλιπ .. χαχα.. καλύτερα φτιαξε με ευκαμπτη λαμαρίνα και αλουμινοταινία μια ωραία θερμοασπίδα που θα παγιδευει κρυο αερα γυρω απο την χοανη..

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
αυτο με το καλσον το εχω ακουσει απο μηχανικο,τωρα τι αλλο να σου πω ,μεχρι εκει....

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
southern said:
αυτο με το καλσον το εχω ακουσει απο μηχανικο,τωρα τι αλλο να σου πω ,μεχρι εκει....

το καλυτερο είναι ενα προχειρο σαντουιτς κοτετσοσυρμα και σφουγγαράκι συρμα για τα πιατα ανάμεσα... Με το λαδάκι του...

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Kαι επανερχομαι στο θεμα.Μαζι με το τελικο θα μπει και μια φιλτροχοανη,απ'οσα εχω διαβασει αυτη που δουλευει καλα στα αμαξια μας ειναι η bmc οποτε και σε κατι τετοιο προσανατολιζομαι.Εχει να προτεινει καποιος καμια καλυτερη λυση?Να μην ξεχασει βεβαια οτι το αμαξι ειναι 1250cc.Τα κολλαρα και οι γωνιες οσο αφορουν την διαμετρο τους ειναι ιδιες με το 1400 και 1600 η υπαρχει διαφορα για το λογο οτι εχω μικροτερη πεταλουδα?

Αυτα εχει γραψει ο southern
Πεταλουδα φ45
σωληνας με γωνια 90 μοιρες - φ50
χοανη - φ65
μουφα μεταλλικη διαστολη - απο την μια φ45  απο την αλλφ φ60

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
η πεταλουδα του 1.25 ειναι μικροτερη απο αυτη του 1.6 & 1.4
αρα σε συνδιασμο με χοανη,πολλαπλη απο 1.6 που σκεφτεσαι να βαλεις και πεταλουδα
σιγουρα θα δεις αρκετη διαφορα.Απλα χωρις προγραμμα ολο αυτο δεν θα δουλεψει γιατι
ψηλα δεν θα εχει καυσιμο και θα στεγνωνει.

Ολες οι χοανες πανω κατω ειναι ιδιες.αν ειναι bmc ή green ή κ&n ολες καλες
ειναι και την ιδια δουλεια κανουν

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
pitbull said:
Kαι επανερχομαι στο θεμα.Μαζι με το τελικο θα μπει και μια φιλτροχοανη,απ'οσα εχω διαβασει αυτη που δουλευει καλα στα αμαξια μας ειναι η bmc οποτε και σε κατι τετοιο προσανατολιζομαι.Εχει να προτεινει καποιος καμια καλυτερη λυση?Να μην ξεχασει βεβαια οτι το αμαξι ειναι 1250cc.Τα κολλαρα και οι γωνιες οσο αφορουν την διαμετρο τους ειναι ιδιες με το 1400 και 1600 η υπαρχει διαφορα για το λογο οτι εχω μικροτερη πεταλουδα?

Αυτα εχει γραψει ο southern
Πεταλουδα φ45
σωληνας με γωνια 90 μοιρες - φ50
χοανη - φ65
μουφα μεταλλικη διαστολη - απο την μια φ45  απο την αλλφ φ60

Θα ξαναγινω κουραστικός οπωτε  :-X

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Λοιπον παιδια εγω μετρησα το παχος της πεταλουδας μου και ειναι 55mm. Πως γινεται και του 1400cc να ειναι φ45 αφου ειναι μεγαλυτερη?Μηπως ειναι 60?

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
55mm δεν ειναι με τιποτα..60αρα λεμε φοραει το st :p

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
pitbull said:
Λοιπον παιδια εγω μετρησα το παχος της πεταλουδας μου και ειναι 55mm. Πως γινεται και του 1400cc να ειναι φ45 αφου ειναι μεγαλυτερη?Μηπως ειναι 60?

Εξωτερική διάμετρο μετρησες 55. Μετρα εσωτερική... Τα υπολλοιπα που θα σου χρειαστούν στα πε ο Πετρος...

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Ναι ρε παιδια εξωτερικη μετρησα και ειναι 55mm, τι να την κανουμε την εσωτερικη αφου τα κολλαρα και οι γωνιες απ'εξω μπαινουν.Λοιπον η πεταλουδα του mk6 1250cc ειναι 45mm εσωτερικα προς το στομιο της πεταλουδας,48,5mm εσωτερικα στην ακρη της και 55mm εξωτερικα.
Η μαμα σωληνα της πεταλουδας (η πλαστικη μαυρη)ειναι 57mm εσωτερικα και και 65 εξωτερικα(μαζι με το κολλαρο νομιζω).
Για την ακριβεια αυτα τα μεταλλικα δεν ειναι κολιεδες σφυξιματος αλλα διαστολης(κρατουν σταθερη τη διαμετρο της σωληνας για να μην ανοιξει απο την ζεστη)

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
pitbull said:
Ναι ρε παιδια εξωτερικη μετρησα και ειναι 55mm, τι να την κανουμε την εσωτερικη αφου τα κολλαρα και οι γωνιες απ'εξω μπαινουν.

τωρα μιλας σωστα..

pinkfloyd

Member
May 13, 2010
270
1
0
to bmc ειναι μεγαλο για 1250
δες την ιστοσελιδα για το bmc
καλυτερα να βαλεις ενα μικρο μανιταρι

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
μικρες οι διαφορες...

το μανηταρι εμενα δεν δουλεψε

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Λοιπον αυτη ειναι η γνωμη μου και τελος.Πεταλουδα με εξωτερρικη διαμετρο 55mm και  φιλτροχοανη με 65mm απ'οτι λετε, μας κανουν.Γωνια με σωληνα ειτε 55mm εσωτερικα η 60mm εξωτερρικα και μια μουφα για να εννοσει πεταλουδα-φιλτροχοανη με διαμετρο απο την μερια της πεταλουδας 55 εξωτερικα και απο την αλλη 60 εξωτερικα.Μην μπερδευεται την εσωτερικη με την εξωτερρικη διαμετρο.Εφοσον η γωνια μπαινει απ'εξω απο την πεταλουδα πρεπει να ειναι ειτε το ιδιο με την εξωτερρικη  διαμετρο της πεταλουδας  ειτε κατα 5mm μεγαλυτερη εξωτερρικα(οπου 5mm ειναι το παχος της σωληνας).

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
μην μπερδευεις τον κοσμο ρε μπαμπη

1.4 με το 1.6 φορανε την ιδια πεταλουδα και ειναι 45αρα.
το 1.25 εχει ακομα πιο μικρη πεταλουδα στανταρ αυτο που δεν γνωριζω ποσο διαμετρο εχει.

οσο για την πολλαπλη εισαγωγης
το 1.4 φοραει 32 χιλιοστα διαμετρο εισαγωγης, το 1.6 36 χιλιοστα.

ιακωβο ψαξε στο συστημα σου σε παρακαλω και επιβεβαιωση προς αποφυγη απαρεξηγησεων

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
southern said:
μην μπερδευεις τον κοσμο ρε μπαμπη

1.4 με το 1.6 φορανε την ιδια πεταλουδα και ειναι 45αρα.
το 1.25 εχει ακομα πιο μικρη πεταλουδα στανταρ αυτο που δεν γνωριζω ποσο διαμετρο εχει.

οσο για την πολλαπλη εισαγωγης
το 1.4 φοραει 32 χιλιοστα διαμετρο εισαγωγης, το 1.6 36 χιλιοστα.

ιακωβο ψαξε στο συστημα σου σε παρακαλω και επιβεβαιωση προς αποφυγη απαρεξηγησεων

η δικια μου θυμαμαι οτι έιναι εσωτερική 47 ή 49 και εξωτερική 55-57 και έίναι η μαμα μκ6 1.6

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Αρα μαλλον καλα τα λεω.Τεσπα επειδη δεν βλεπω να βγαζουμε ακρη,η λυση ειναι μια η σε μια συναντηση θα φερω παχυμετρο και θα μετρησουμε να δουμε ποιος εχει δικιο η καποιος ας κανει τον κοπο να την μετρησει.Υπαρχει και η αλλη περιπτωση να λεμε ολοι τα ιδια και να μην μπορουμε να συνενοηθουμε :D,δεν ειναι τιποτα μου συμβαινει συχνα παντως την ακρη θα την βρουμε.

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Πηγα σημερα και εγω και αγορασα τα συμπρακαλα μου.Πηρα μια φιλτροχοανη bmc διπλου κωνου TW65-150(μονου δεν ειχε)με κοστος 65€,με κατι παζαρια μου πηγε 65€ μαζι τρεις κολλιεδες και ενα φιλτρο αναθυμιασεων.Περασα μετα και απο Φρατζη απο τον Ασπιωτη και πηρα και ενα κολαρο με κοστος 16.50€ τα κολαρα σιλικονης ειχαν κανα 30€  ???,το κολαρο πανω γραφει 55Χ150Χ250 και εχει εσωτερικη διαμετρο 55χιλιοστα και εξωτερικη 65 η εξωτερικη με προβληματιζει λιγο αλλα αμα δεν κανει θα μου το αλλαξει.Στην πεταλουδα παντως μπαινει κουτι.Τα υπολοιπα θα τα δουμε με την τοποθετηση.

Kαι μια σελιδα με φιλτροχοανες

http://www.maxdrive.gr/index.php?target=categories&category_id=198

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread