vagma
Hero Member
giannis_suzuki said:τι διαμετρο εχει φιλε αυτη???
καλοκαπνιστη...
αν ειναι milltek η οποια ειναι ...........φ60
giannis_suzuki said:τι διαμετρο εχει φιλε αυτη???
καλοκαπνιστη...
StuparArt said:Πριν λίγες μέρες παρέλαβα την εξάτμιση της Milltek… είναι με τον καταλύτη και χωρείς το τελικό καζανάκι που δίνει η Milltek μιας και θα κρατήσω το δικό μου. Την τοποθέτηση ευελπιστώ να την κάνω μέσα στην επόμενη εβδομάδα μιας και θέλω να ντύσω το χταπόδι με την θερμομονωτική ταινία http://shop.advanceautoparts.com/webapp/wcs/stores/servlet/subcategory_Heat-Shields-and-Exhaust-Wraps_-49997545_-49997328___ για να περιορίσω και της θερμοκρασίες στον χώρο του κινητήρα και ταυτόχρονα να κωλύσω και μια μουφα επιπλέων για την υποδοχή του wideband.
Θα ενημερώσω στην συνέχεια και για τυχών διαφορές στης επιδώσεις του αυτοκινήτου
Μια πρώτη γεύση:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
StuparArt said:Ευχαριστώ πολύ παιδιά… redface
Αλέξη το έχω ψάξει αρκετά για την ταινία και την έχω αγοράσει ίδει…
Η θερμομονωτική ταινία βοηθάει και στα ατμοσφαιρικά συγκρατεί την θερμοκρασία του κινητήρα σε ποιο χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να μη ζεσταίνετε και τόσο πολύ η χοάνη ( αυτός είναι και ο στόχος μου.. να κρατήσω όσο το δυνατόν ποιο χαμηλή θερμοκρασία στην εισαγωγή ) και εκτός από θερμοκρασίες βοηθάει και στην ταχύτητα των καυσαερίων που βγαίνουν προς τα έξω με αποτέλεσμα καλύτερο στροφάρισμα. Το μωνο που με φοβιζει είναι ότι μάλλον Â θα μειώσω την διάρκεια ζωής τον λάμδα μιας και η θερμοκρασία δεν θα διοχετεύετε τόσο πολύ στο περιβάλλων με αποτέλεσμα στις συγκεκριμένες περιοχές (στο εσωτερικό του χταποδιού ) να επικρατεί ένας χαμός από τοπική αύξηση θερμοκρασίας.
Ορίστε και ένα σχετικό βιντεάκι:
http://www.youtube.com/watch?v=1syQyrMPT54 Â Â Δώστε προσοχή στο Laser την ώρα που χτυπάει των κινητήρα και το χταπόδι…. τεράστια διαφορά![]()
southern said:μοιαζει αρκετα με το δικο μου ελπιζω ψιλα να μην σε απογοητευσει
StuparArt said:Υποτίθεται ότι αυξάνετε και η ταχύτητα των καυσαερίων… δεν ξέρω αν θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η θερμοκρασία στον θάλαμο καύσεις ( δεν είμαι και σίγουρος).
Πάντως αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε θα έχω πρόβλημα με τα πυράκια![]()
StuparArt said:Πέτρο πιστεύω πως θα δουλεύει καλά ψιλά…. είναι 4-1 και όπως είναι γνωστό τα 4-1 δουλεύουν ποιο καλά ψιλά από ότι τα 4-2-1. βγάζουν λίγα παραπάνω άλογα ψιλά αλλά χάνουν σε ροπή σε σχέση με τα 4-2-1 που έχουν πολύ καλά χαμηλομεσαία και καλύτερη ροπή χαμηλά. Â
ÂStuparArt said:Υποτίθεται ότι αυξάνετε και η ταχύτητα των καυσαερίων… δεν ξέρω αν θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η θερμοκρασία στον θάλαμο καύσεις ( δεν είμαι και σίγουρος).
Πάντως αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε θα έχω πρόβλημα με τα πυράκια![]()
mk1 Stelios said:Â
μειωνεται η θερμοκρασια στον θαλαμο καυσης γιατι πλεον δεν συγκρατει τα ιδια καυσαερια με πριν. Δεν θα εχεις σε καμια περιπτωση προβλημα με πυρακια. Τωρα το αν θα δουλεψει σωστα η οχι είναι καθαρα θεμα σχεδιασμου της εξατμισης που μια εταιρεια οπως αυτη που προτιμησες εχει κανει καποια μελετη πριν την φτιαξει κ εχει δει σιγουρα αποτελεσματα βελτιωσης ακομα κ σε "μαμα" μοτερ!! Ειναι σχεδιασμενη για το 1.6. Δεν ειναι 1.4 κ την εβαλες πανω που εκει σιγουρα θα υπηρχε μεγαλυτερη περιπτωση να παρεις μια απογοητευση!Â
..καλα το πας!!  ok234 ..στο τελος να μας πεις εντυπωσεις κ φυσικα το κοστος της μετατροπης!!Â
southern said:θυμαμαι και κατι st και καλα 190 που ειχε γινει σωστη και μελετημενη δουλεια (pumaspeed και τα ρεστα) και στο δρομο κουλουργια....
εγω ξερω οπου ακους πολλα κερασια κρατα μικρο καλαθι...
νικολα φιλε μου ελπιζω να το δεις οπως το εχεις ονειρευτει![]()
StuparArt said:Η εξάτμιση τελικά μπήκε πάνω στο αμάξι. Η τοποθέτηση έγινε στην Exhaust Center όπου τα παιδιά ήταν αρκετά εξυπηρετικά. Η τοποθέτηση κράτησε αρκετές ώρες μιας και μπήκα σφήνα και σίγουρα είχε και δαυλιά στο να ντυθεί το χταπόδι να γίνει προέκταση στους λάμδα και κάποιες άλλες μικρές λεπτομέρειες.
@ το κακό σε όλη την υπόθεση είναι ότι το αμάξι έχει χάσει σε επιδόσεις είναι αρκετά κούφιο και δείχνει μόνο ότι ξυπνάει μετά της 5000, μέχρι και τον κόφτη… όπου σε ξεγελά εύκολα, γιατί νομίζεις ότι έχει και άλλο να δώσει.
@ σίγουρα είναι αρκετά νωρίς να βγάλω κάποια τελικά συμπεράσματα μιας και θα χρειαστεί το πρόγραμμα για να δουλέψει (και αν δουλέψει μόνο με το πρόγραμμα). Θεωρώ ότι για ένα απλό πρώτο στάδιο είναι μεγάλη η 60αρα που δίνει η Milltek.
                  Θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες περίπου την δαυλιά που έχει γίνει..