Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
45
www.youtube.com
Στην πρώτη φάση είναι το βγάλσιμο της παλιάς εξάτμισης…

Μετά ακολουεί το ντύσιμο του χταποδιού και τοποθέτηση μιας επιπλέον μούφας για την υποδοχή του wideband

Στην συνέχεια μπαίνει ένα ένα κομμάτι ξεκινώντας από το χταπόδι και προχωρώντας προς το τελικό το οποίο παρέμενε ίδιο ( είναι της Twister)

Εδώ είναι η μαμά πολλαπλή εξαγωγής του Μκ7 και φαίνετε να είναι ίδια με του ΜΚ6

Και σε αυτήν την φωτό... σε πρώτο πλάνο το φιέστα του scorpion και πιο δίπλα ο Νos7, πίσω του ακριβώς ο scorpion με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος όπου και κανονίζουν μυστήρια πράγματα για την εξέλιξη των Fiesta και των maniacs

Εδώ είναι την ώρα που έχει πάρει μπροστά το αμάξι και καίγετε η θερμομονωτική ταινία ( είναι απολύτως φυσιολογικό να βγάζει καπνούς για λίγη ώρα)

Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που μου έκαναν την έκπληξη και ήρθαν να μου κάνουν παρέα!

southern

Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
Αυτα ειναι τα ωραια! καλοριζικος και καλα γκαζια!
με τον 2ο λ τι εγινε τελικα?Προεκταση?

γραψε κανα 500αρι χμ να μετρησει τα νεα δεδομενα ο εγκεφαλος και μετα κανε τα ανοιγματα σου :p

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
45
www.youtube.com
Προέκταση έκαναν νομίζω και στους δυο ( θα το δω και θα σου πω)
Σίγουρα πρέπει να κάνω χιλιόμετρα να γεμίσει και η εξάτμιση αλλά και ο εγκέφαλος να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα… μακάρι να μη μείνει έτσι γιατί τότε αναγκαστικά θα του κουμπώσω νίτρα tease

southern

Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
και μενα στην αρχη τα ιδια εκανε μην αγχωνεσαι....

μεσαιο απο οτι βλεπω δεν φορας και αισθανεσαι οτι δεν κραταει back pressure οπως λες...

Μηπως αν εβαζες ενα ελευθερο μεσαιο να βελτιωνες την ροη των καυσαεριων και να κραταγες λιγο παραπανω πιεση γιατι τωρα ειναι παρα πολυ ελευθερο?

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
45
www.youtube.com
Το μεσαίο θα το βάλω έτσι και αλλιώς γιατί η φασαρία δεν παλεύεται ( όσοι το άκουσαν καταλαβαίνουν τι λέω )… αλλά και για το λόγο που λες.

southern

Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
Aπο θορυβο μην περιμενεις να κοψει πολλα πραγματα...

Η ροη με μεσαιο καζανακι θα χειροτερεψει την καταταση
Ο σκοπος που μπαινει το μεσαίο είναι για να εκτονωθεί η πίεση! Το μοτερ αυτο το βλέπει σαν ατμοσφαιρα! Το μεσαιο είναι το σημαντικοτερο καζανακι σε όλη την εξατμιση.

southern

Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
mk1 Stelios said:
Η ροη με μεσαιο καζανακι θα χειροτερεψει την καταταση
Ο σκοπος που μπαινει το μεσαίο είναι για να εκτονωθεί η πίεση! Το μοτερ αυτο το βλέπει σαν ατμοσφαιρα! Το μεσαιο είναι το σημαντικοτερο καζανακι σε όλη την εξατμιση.

Στελιο το μεσαιο καζανακι δινει ροπες κυριως στις χαμηλες και μεσαιες στροφες και επισης  μειωνει κατα παρα πολυ τον θορυβο της εξατμισης. Η τελειως ελευθερη εξαγωγη δεν σημαινει οπωσδηποτε και καλυτερη αποδοση.Αδειαζει πιο γρηγορα ο θαλαμος καυσης απο καυσαεριο και δεν υπαρχει η καταλληλη υποπιεση κατα τη διαρκεια του overlap των βαλβιδων για να μπορεσει να τραβηξει πιο γρηγορα το καινουργιο μιγμα.
Σκοπος της εξατμισης δεν ειναι η εκτονωση των καυσαεριων μονο αλλα και να κραταει συμπιεση.
Δεν ειναι turbo που οσο πιο ελευθερο ειναι τοσο καλυτερο...

southern said:
Στελιο το μεσαιο καζανακι δινει ροπες κυριως στις χαμηλες και μεσαιες στροφες και επισης  μειωνει κατα παρα πολυ τον θορυβο της εξατμισης. Η τελειως ελευθερη εξαγωγη δεν σημαινει οπωσδηποτε και καλυτερη αποδοση.Αδειαζει πιο γρηγορα ο θαλαμος καυσης απο καυσαεριο και δεν υπαρχει η καταλληλη υποπιεση κατα τη διαρκεια του overlap των βαλβιδων για να μπορεσει να τραβηξει πιο γρηγορα το καινουργιο μιγμα.
Σκοπος της εξατμισης δεν ειναι η εκτονωση των καυσαεριων μονο αλλα και να κραταει συμπιεση.
Δεν ειναι turbo που οσο πιο ελευθερο ειναι τοσο καλυτερο...
οταν βαζεις καζανακι οπως το΄πες στο νικολα στο πιο επανω ποστ ειναι σαν να βαζει μεγαλυτερη διαμετρο σωληνα γιατι βαζωντας καζανακι ελευθερας κανεις εκτόνωση στα καυσαερια (δεν κρατας πιεση οπως λες)
που δεν την χρειαζεται ο νικολας! Για να βαλει καζανακι μεσαιο θα πρεπει να βαλει κανονικο καζανακι αλλα με κινδυνο να "χαλασει" ολη την εξατμιση!

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Αντε καλοριζικη Νικολα και κανε λιγο υπομονη για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα για την αποδοση της.Αμα το ειχες πει θα ερχομαστε παραπανω για να σου κανουμε παρεα.

για να υπολογιστει το μηκος που πρεπει να μπει το πρωτο καζανακι υπαρχει ο τυπος  L= 5100x ED / RPM x 6

L= to μήκος που θα μπει το πρωτο καζανάκι μετρημένο απο την εξαγωγη της κεφαλης σε ίντζες
ΕD= βάζουμε την διάρκεια της εξαγωγής σε μοιρες (TDC)
RPM = το σημειο των στρωφων που θελουμε την μεγιστη ιπποδύναμη

Για να υπολογιστεί η διάμετρος του σωλήνα υπολογίζουμε τον κυβισμό σε έναν κύλινδρο σε κιβυκα εκατοστά κ το διπλασιάζουμε μετα κανουμε διαίρεση με το 16.4 για να το μεταρεψουμε σε ιντζες το διαιρούμε μετα με το μήκος που έχουμε βρει μετα το διαιρούμε με το 3.14 ..βρισκουμε την διάμετρο την πολλαπλασιαζουμε με το 2 κ προσθετουμε .120

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
9
23
40
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
νικολα καλοριζικη η ολοσωμη φιλε μου,κανε υπομονη να δεις πως θα προχωρησει και μετα θα βγαλεις τα συμπερασματα,οσο για την τρομερη φασαρια που κανει το αμαξι,το λεω αυτο για καταλαβαιτε πως ακουγεται,αν βαλει μια σκαστρα...ειναι σαν να ακους ενα evoμε ολοσωμη φουλ πρωτο σταδιο

για αυτο ειμαστε νικολα.....ειμαστε ολοι μια οικογενεια ok234 ok234 ok234 ok234 ok234

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
mk1 Stelios said:
για να υπολογιστει το μηκος που πρεπει να μπει το πρωτο καζανακι υπαρχει ο τυπος  L= 5100x ED / RPM x 6

L= to μήκος που θα μπει το πρωτο καζανάκι μετρημένο απο την εξαγωγη της κεφαλης σε ίντζες
ΕD= βάζουμε την διάρκεια της εξαγωγής σε μοιρες (TDC)
RPM = το σημειο των στρωφων που θελουμε την μεγιστη ιπποδύναμη

Για να υπολογιστεί η διάμετρος του σωλήνα υπολογίζουμε τον κυβισμό σε έναν κύλινδρο σε κιβυκα εκατοστά κ το διπλασιάζουμε μετα κανουμε διαίρεση με το 16.4 για να το μεταρεψουμε σε ιντζες το διαιρούμε μετα με το μήκος που έχουμε βρει μετα το διαιρούμε με το 3.14 ..βρισκουμε την διάμετρο την πολλαπλασιαζουμε με το 2 κ προσθετουμε .120

έγραψες!!!!!!!

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
45
www.youtube.com
Λοιπόν υπάρχει ένα δυσάρεστο….” το μεσαίο δεν μπαίνει”.

Μπαίνει απ ότι μου είπαν τα παιδιά στην Exhaust Center αλλά θα χρειαστεί να κοπεί η σωλήνα μετά των καταλύτη, να προστεθούν δυο κούρμπες για να κατεβάσουν το καζανάκι πιο κάτω (γιατί αλλιώς θα βρίσκει) με αποτέλεσμα το ρίσκο στο να μη δουλέψει όπως πρέπει. Για αυτό και το απορρίπτω!
Η λύσει που μου πρότειναν είναι να αλλάξω το τελικό, για να ησυχάσει το αμάξι, και ίσως με αυτών των τρόπο να γεμίσει και λίγο στα χαμηλά μιας και συζητάγαμε για φ55 τελικό.

Της Milltek απ ότι μου είπε ο Γιάννης (ιδιοκτήτης) είναι σφιχτό το καζανάκι με αποτέλεσμα να περιορίζει με αυτόν το τρόπο και την φασαρία αλλά ταυτόχρονα βοηθά και στο να κρατάει σημπιεση.

southern said:
με τον 2ο λ τι εγινε τελικα?Προεκταση?

Πέτρο, σήμερα που το ξανασηκώσαμε το αμάξι κοίταξα τους λ και η προέκταση έχει γίνει μόνο στον δεύτερο. Καλά τα έλεγες ;)

southern

Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
StuparArt said:
Λοιπόν υπάρχει ένα δυσάρεστο….” το μεσαίο δεν μπαίνει”.

Μπαίνει απ ότι μου είπαν τα παιδιά στην Exhaust Center αλλά θα χρειαστεί να κοπεί η σωλήνα μετά των καταλύτη, να προστεθούν δυο κούρμπες για να κατεβάσουν το καζανάκι πιο κάτω (γιατί αλλιώς θα βρίσκει) με αποτέλεσμα το ρίσκο στο να μη δουλέψει όπως πρέπει. Για αυτό και το απορρίπτω!
Η λύσει που μου πρότειναν είναι να αλλάξω το τελικό, για να ησυχάσει το αμάξι, και ίσως με αυτών των τρόπο να γεμίσει και λίγο στα χαμηλά μιας και συζητάγαμε για φ55 τελικό.

Της Milltek απ ότι μου είπε ο Γιάννης (ιδιοκτήτης) είναι σφιχτό το καζανάκι με αποτέλεσμα να περιορίζει με αυτόν το τρόπο και την φασαρία αλλά ταυτόχρονα βοηθά και στο να κρατάει σημπιεση.

Πέτρο, σήμερα που το ξανασηκώσαμε το αμάξι κοίταξα τους λ και η προέκταση έχει γίνει μόνο στον δεύτερο. Καλά τα έλεγες ;)

Σπανια κανουν προεκταση τον 1ο λ και σε περιπτωσεις οπως 4-2-1 που φτανει ακομα πιο πισω....
Οσο για το το τελικο αμα το μικρυνεις λιγο σιγουρα και ο θορυβος θα περιοριζει και συμπιεση καλυτερη θα κρατησει

Οσο για το μεσαιο περιεργο μου φαινεται αυτο που λενε οτι δεν χοραει.Ενα μακροστενο μπομπε μετα την καταλυτη
σιγουρα χωραει να μπει,τωρα οσο αναφορα τις κουρμπες και την ροη δεν μπορω να ξερω δεν ειμαι εξατμισας. tease
Παντως οτι κανει λιγο 'κοιλιτσα΄ στην οψη αμα το δεις πλαγεια με το μεσαιο κανει, αυτη ειναι η αληθεια

Μάλλον η απόσταση της σωλήνας από το πάτωμα ελατώθηκε και γι' αυτό μάλλον δεν μπορεί να του βάλει μεσαίο στην ευθεία! Την απόσταση αυτή βλέπεις την καθορίζει το χταπόδι!

vasilisfiesta

Hero Member
Nov 13, 2010
1,027
0
0
38
Μπραβο νικολα,καλα χλμ να χεις με τη φιεσταρα!Ασχετο,σε ειχα δει το σαββατο με το νος7,ετυχε να περασω μιας και μενω διπλα.Ειπα να σταματησω αλλα βιαζομουν..Επανερχομαι στο θεμα με μια ερωτηση..λεω να αλαξω σωληνωσεις και μεσαιο στο αμαξι..
Θα δω διαφορα?
Αξιζει να το κανω?
Να πω επισης οτι εχω αλαξει τελικο στο αμαξι,στην exhaust και γω..Πηγα απο κει να ρωτησω και μου ειπε 200 ευρω..τι λετε???
επηδει ειμαι ασχετος με ολα αυτα αν μπορει καποιος παρακαλω να μου τα εξηγηση θα του ειμαι ευγνωμων...ευχαριστω!

vasilisfiesta said:
Μπραβο νικολα,καλα χλμ να χεις με τη φιεσταρα!Ασχετο,σε ειχα δει το σαββατο με το νος7,ετυχε να περασω μιας και μενω διπλα.Ειπα να σταματησω αλλα βιαζομουν..Επανερχομαι στο θεμα με μια ερωτηση..λεω να αλαξω σωληνωσεις και μεσαιο στο αμαξι..
Θα δω διαφορα?
Αξιζει να το κανω?
Να πω επισης οτι εχω αλαξει τελικο στο αμαξι,στην exhaust και γω..Πηγα απο κει να ρωτησω και μου ειπε 200 ευρω..τι λετε???
επηδει ειμαι ασχετος με ολα αυτα αν μπορει καποιος παρακαλω να μου τα εξηγηση θα του ειμαι ευγνωμων...ευχαριστω!
Τσαμπα τα χρηματα που θα δωσεις για αποτελέσματα τελειως αναμφιβολα στο αν θα πηγαινει το αμαξι καλυτερα ή χειρότερα!!

vasilisfiesta

Hero Member
Nov 13, 2010
1,027
0
0
38
Λες ε?και γω αυτο φοβαμαι...
Αυτος εκει βεβαια αλλα ισχυριζεται.Οτι θα δω διαφορα και οτι αν βαλω και χταποδι θα παρει πολυ..

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread