Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Riordian

Hero Member
Dec 30, 2012
1,146
0
36
33
Ντροπή σου :D. Παρόλα αυτά έχουμε ιδέα τι διαφορά έχουν σαν αμάξια-μοτέρ ;
 

Ximiki Veltiosi

Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
αφου θες να το παμε ενα βημα παραπανω πολυ σωστα οταν υπολογιζεις (η θες να υπολογισεις) στο σχεδιασμο το τελικο μηκος αλλα και τη διατομη των σωληνων και συγκεκριμενα του χταποδιου τοτε πρεπει να λαβεις υπ' οψιν και την διαφορα της αποστασης μεταξυ εδρας της βαλβίδας κ την άκρη του αυλού εξαγωγής στην κυλινδροκεφαλή οπως επισης πρεπει να λαβεις υπ' οψιν και το παχος της φλατζας στο συνολικο μηκος. Απο εκει διαφοροποιεις τις δευτερευσες απο τις προωτευουσες σωληνες και το πως θα κατασκευαστουν οσο αφορα τη διαμετρο. μην ξεχνας οτι το χταποδι ειναι ηδη στα χερια του και ψαχνει τι θα βαλει απο εκει και επειτα. Φυσικα μπορουμε αν θες να αναλυσουμε το χταποδι και τη κατασκευη του αυτη καθε αυτη αλλα με τι εκκεντρα; γιατι αν μιλαμε για μαμα εκκεντρα απλα δεν εχει κανενα νοημα, το μαμα χταποδι μπορει να κανει τη αριστη δουλεια της αποφραξης των καυσαεριων απο το θαλαμο καυσης μια χαρα...Αν μιλησουμε για overlap αρα και αυξημενο αβανς και κατ' επεκταση αυξηση των καυσαεριων να το δουμε.

ειμαι καθετος σε αυτο που λες για το ¨"Μητσο και το Κιτσο" !Τα μαθηματικα, η φυσικη και οι θετικες επιστημες οσο και να θελει και ο Μητσος αλλα και ο Κιτσος αμα δεν το κατεχουν δεν προκειται να φτιαξουν εξατμιση ΠΟΤΕ!εκτος αν το παμε βαλε λιγο απο αυτο, μιση μεζουρα απο εκεινο και λιγο τετοιο και αμα βγει οκ καλως...ειμαι βελτιωτης!!!αμα δεν βγει..ενταξει στην επομενη συνταγη. Μη παραμυθιαζομαστε μεταξυ μας σοβαροι και μορφωμενοι ανθρωποι...
 

panosd

Pro Member
Σεπτ. 4, 2011
657
0
16
35
Απ ότι γνωρίζω η μόνη διαφορά είναι η πιο μικρή πεταλουδα που έχει το φοκους και ο διαφορετικός εγκέφαλος! Ολα τα άλλα είναι ίδια!
Θα συμφωνήσω με τον rio! Για φίλτρο-εξάτμιση ίσως να επέλεγα φ51 εξωτερική!
 

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Η αλήθεια είναι ότι ξέφυγα από το θέμα με αυτό που έγραψα και σίγουρα δεν είναι αυτό που ψάχνει ο φίλος με το focus. Πληροφοριακά το ανέφερα μιας και η κουβέντα είχε ενδιαφέρον πραγματάκια.
Το εργοστασιακό χταπόδι κάνει μέχρι ένα σημείο καλή δουλειά αρκεί να μην έχει ενσωματωμένο τον καταλύτη πάνω. Δεν ξέρω στην περίπτωση του φίλου με το focus τι γίνεται

Δυστυχώς 1 φίλε μου οι περισσότεροι εξατμισάδες έχουν την άποψη του μήτσου και κίτσου όπου επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ξέρουν ούτε αυτά! Σίγουρα δεν συμφωνώ με αυτόν τον τρόπο δουλειάς αλλά σκέψου πόσα χρόνια και για πόσα χρόνια ακόμα θα εφαρμόζεται η νοοτροπία αυτών τον “μαστόρων”

Δυστυχώς 2 δεν την ψάχνουν όλοι επιστημονικά (οι περισσότερη είναι του δε βαριέσαι έλα σιγά τις διαφορές που έχει αυτή η σωλήνα από αυτήν εδώ κλπ).. που και να το έψαχναν πάλι θα έπρεπε να πειραματιστούν (που σημαίνει χαμένο χρήμα για τους ίδιους)διότι πολλές φορές η πράξη διαφέρει από την θεωρία και πόσο μάλλον σε αυτές τις δουλειές που έχεις να κάνεις με υπολογισμό πάρα πολλών άλλων παραμέτρων πχ την κυλινδροκεφαλή (πιαστο αυγό και κούρευτο δηλαδή :D)

Υπάρχει και κάτι άλλο βέβαια που επηρεάζει όλους μας. Τι είναι αυτό??
Το χρηματικό φυσικά. Άμα ανατρέξεις 1-2 σελίδες πίσω θα δεις ότι σχεδόν παίζει τον κύριο παράγοντα. Επομένως και τον επιστήμονα να βρεις (που να έχει αποδείξει ότι είναι μάστορας με @@) κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να τον πληρώσεις κάτι της παραπάνω (εάν φυσικά τα διαθέτης λόγο κρίσης που μας μαστιγώνει) ::)





Επομένως που ξανά γυρίζουμε στον μητσο και τον κιτσο της γειτονιάς γιατί θα κάτσουμε να υπολογίσουμε και τις βενζίνες που θα χαλάσουμε μέχρι να βρούμε αυτόν που υποθετικά μας κάνει. Αχααχα πλάκα κάνω στο τελευταίο αλλά θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. ;)
 

Ximiki Veltiosi

Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
ετσι οπως το θετεις μαζι σου 101%. Αλλα οπως εξηγησα και στο μελος turbomaniac το tuning ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ειναι για ολους, το "αθλημα" ειναι ακριβο και οποιος εχει την δυνατοτητα κανει και σωστη δουλεια! ΤΟ οποιο βεβαια για να κανεις σωστη δουλεια και να μην πεσεις "θυμα" του Μητσου και του Κιτσου απαιτει επισης πολυ διαβασμα και τρεξιμο!αν καποιος διαβαζοντας αυτο που γραφω παρεξηγηθει η θικτει να ξερει πως αυτη ειναι η αληθεια..ημιμετρα δεν χωρανε και φυσικα τα λεω για προτειμω να ειμαι ο κακος της παρεας αλλα σιγουρα ο πιο τιμιος! αλλιως led , μπουκα , woofer , ζαντολαστιχο και ΣΕΦ. sorry guys...
 

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Ximiki Veltiosi said:
αν καποιος διαβαζοντας αυτο που γραφω παρεξηγηθει η θικτει να ξερει πως αυτη ειναι η αληθεια..ημιμετρα δεν χωρανε και φυσικα τα λεω για προτειμω να ειμαι ο κακος της παρεας αλλα σιγουρα ο πιο τιμιος! αλλιως led , μπουκα , woofer , ζαντολαστιχο και ΣΕΦ. sorry guys...
Αχαχχαχαχα έλιωσα με το τελευταίο.. κλαιωωωω. :laugh: :laugh:


Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο παρά μόνο να συμφωνήσω με το ποστ σου. Έχεις άπειρα δίκια μαζεμένα σε ένα ποστ ok234
 

DarthFiesta

Pro Member
Nov 29, 2010
723
0
0
41
φιλε μ αλλαξε το nickname σου κ καντο ¨Atmosfairiki Veltiosi"  tease tease

Αν κ δεν κατεω τοσα σε τεχνικες αναλυσεις αλλα +1000 ok234
 

laDAKIAS

Member
Jul 2, 2010
114
0
16
38
αθηνα
Μπήκε σήμερα η εξάτμιση!
τελικά καταλήξαμε να βάλουμε σωλήνα 48Φ (από καταλύτη μέχρι τελικό) για να κρατάει συμπίεση, Μιας και το χταπόδι έχει πολύ χοντρά πλοκάμια!
Από χταπόδι μέχρι καταλύτη έμεινε 60Φ
με μεγάλα καζανάκια για να μην ακούγετε πολύ!

πιο πολύ ακούω την χοάνη παρά την εξάτμιση!
 

AN7

Member
Oct 2, 2010
241
1
0
36
Βάρκιζα
Αυτο το πραγμα με τη συμπιεση ακομα να τους εξηγησει καποιος οτι δεν ισχυει.

Θα πρεπει να τους απαγορευσουν αυτες τις 2 λεξεις, Back pressure k συμπιεση.
 

panosd

Pro Member
Σεπτ. 4, 2011
657
0
16
35
Καλοκαπνιστη και καλές φασαριοζικες βολτες!Τελικά σε ποιον κατασταλαξες και πόσο σου κόστισε? Μπήκε και μεσαίο?
 

laDAKIAS

Member
Jul 2, 2010
114
0
16
38
αθηνα
Μετά από 1000χλμ έχω πια μια άποψη για την εξάτμιση!
Έχει ζωντανέψει πάρα πολύ στις χαμηλομεσαίες αλλά στα ψηλά δεν βλέπω κάποια αισθητή διαφορά!
Από ήχο τώρα κάνω ταξίδι (με σταθερό γκάζι) χωρίς να ακούω τίποτα άλλα όταν ανοίγω ακούγετε αλλά σε λογικά πλαίσια!
 

georgemav

Member
Jun 8, 2012
245
0
0
παιδιά αυτό τι λεει?(μόνο και μόνο από περιέργια ρωτάω)...... http://www.european-parts.net/catalog/product_info.php/cPath/140_139/products_id/1198
 

Πανος

Rookie
Dec 31, 2013
34
0
6
Έχουμε κατάληξει ρε παιδιά ποια η ιδανικότερη διάμετρος κλπ κλπ; Ενδιαφέρομαι για χειροποίητη ολόσωμη!
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread